Головна  →  Новини  →  20 квітня 2019

У Києві провели масштабну толоку: прибрали понад 40 засмічених локацій та вивезли 5 тисяч кубометрів сміття

У Києві провели масштабну толоку: прибрали понад 40 засмічених локацій та вивезли 5 тисяч кубометрів сміття

Сьогодні у столиці відзначили День довкілля: колективи міської та районних адміністрацій, комунальних підприємств, громадські організації, небайдужі кияни провели наймасштабнішу весняну толоку. Загалом цього дня у Києві працювали на більш як 40 локаціях, а до прибирання долучились майже 9 тисяч людей. У результаті – вивезли 5 тисяч кубометрів відходів. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Дякуємо кожному, хто сьогодні долучився до нашої великої команди небайдужих. Адже ми сьогодні прибирали ті місця, де постійно утворюються стихійні звалища – річки й озера, біля яких сміття мішками викидають невідомі. Ми не просто разом прибираємо, ми спонукаємо відповідальніше ставитись до чистоти й порядку. Навряд чи той, хто сьогодні прибирав, завтра викине папірець чи поліетиленовий пакет просто на дорогу. Ми сподіваємось, що прибрані сьогодні місця залишаться такими надовго», – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Серед місць, де сьогодні прибирали, – Совські ставки, площа Тараса Шевченка та Мінське шосе, парк Володимирська гірка, Пейзажна алея, парк «Наталка», парк ім. Потапова, парк «Супутник», Лугопарк, Паркова дорога, територія Пущі-Водиці, біля річки Либідь, озер Вулик, Срібний кіл, Прірва, на вулиці Пухівській (біля ТЕЦ №6), території під мостом ім. Патона та біля полігону ТПВ № 5 у селі Підгірці Київської області та інші.

За результатами прибирання з локацій вивезли майже 5 тисяч кубометрів сміття.

 

Джерело: Офіційний портал Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку