Головна  →  Новини  →  17 травня 2019

Київ тестує нові технології знезараження водопровідної води і поступово відходить від небезпечного хлору – Петро Пантелеєв

Київ тестує нові технології знезараження водопровідної води і поступово відходить від небезпечного хлору/ Саме тому Київ, також, неухильно рухається в напрямку покращення якості питної води. Місто готове впроваджувати більш новітні та ефективні методики знезараження і відходить від очищення води хлором. Про це під час тематичного «круглого столу», що відбувся в рамках 21-ї Міжнародної виставки енергоефективного опалення, вентиляції, кондиціювання, водопостачання, відновлювальної енергетики, сантехніки та басейні «AQUA NHERM» повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Щодня жителі Києва, ми з вами, використовуємо близько 700 мільйонів літрів води. До того як потрапити в наші крани вода проходить надзвичайно складні й багатоетапні процеси очищення. Вода з трьох джерел – Дніпра, Десни та артезіанських свердловин – піднімається на Дніпровську та Деснянську станції, де відбувається її обробки. На водопровідних станціях «Київводоканал» для знезараження води застосовується – хлор-аміачний метод. Хлорне господарство впроваджувалось для знезараження на київських станціях ще в середині минулого століття. На той період це була оптимальна методика. Але в нинішніх умовах, через десятки років, коли існують більш прогресивні експлуатація хлорного господарства не лише недоцільна, а,  насамперед, - небезпечна, його системи морально й технічно застарілі. Наприклад, після активного будівництва житлових масивів, хлорне господарство  Деснянської водопровідної станції опинилось посеред житлових масивів», - повідомив Пантелеєв.

Він зауважив, що вже зараз Київводоканал провів тестування нової методики -  діоксиду хлору на Дніпровській станції. Тестування пройшли успішно і сьогодні є перспектива впровадження більш ефективної технології порівняно з хлором.
«Ця робота повинна проводитись у тісній співпраці з експертами галузі та абсолютно прозоро. Ми повинні брати до уваги ті методики, що вже зарекомендували себе в інших країнах, доцільні з точки зору безпеки й здоров’я киян», - сказав заступник голови КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку