КМДА Київська міська державна адміністрація


17 травня 2019

Київрада затвердила істотні умови ще 11 ЕСКО-договорів для енергомодернізації бюджетних установ Києва

Київрада затвердила істотні умови ще 11 ЕСКО-договорів для енергомодернізації бюджетних установ Києва

Київрада прийняла рішення про затвердження істотних умов ще 11 енергосервісних договорів для енергомодернізації бюджетних установ міста Києва. Здійснення енергосервісу за цими договорами  дозволить скоротити рівень витрат на оплату теплової енергії на 16,6 млн грн. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко. 

«Енергосервіс – це потужний механізм залучення інвестиційних коштів для підвищення енергоефективності будівель бюджетної сфери. На сьогодні Київ лідирує в Україні по кількості укладених енергосервісних договорів для енергомодернізації бюджетних установ міста. Зокрема з 2015 року в Україні було укладено 330 ЕСКО-договорі, з них 118 у Києві. В результаті впровадження ЕСКО-механізму протягом 2016-2017 років в м. Києві було модернізовано індивідуальні теплові пункти в 62 бюджетних будівлях та вже на початок 2019 року досягнуто значного скорочення рівня витрат на оплату теплової енергії на рівні - 9,80 млн грн», - зазначив Дмитро Науменко під час презентації на засіданні Київради проекту рішення про затвердження істотних умов 11 ЕСКО-договорів. 

Він зауважив, що затвердження Київрадою істотних умов енергосервісних договорів є передумовою їх укладання та подальше здійснення енергосервісу у бюджетних установах міста Києва. Зокрема згідно чинного законодавства існує необхідність затвердження ціни ЕСКО-договорів, рівня скорочення споживання та/або витрат на оплату відповідних паливно-енергетичних ресурсів та/або житлово-комунальних послуг, якого має бути досягнуто в результаті здійснення енергосервісу за кожний рік дії ЕСКО-договорів, а також строку дії цих договорів. 

«Важливо, що оплата послуг енергосервісу здійснюється виключно за рахунок досягнутого скорочення споживання або витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів або житлово-комунальних послуг порівняно із споживанням чи витратами за відсутності ЕСКО-заходів. Більш того, умовами контракту гарантується фінансова відповідальність інвестора на випадок якщо задекларована економія не буде досягнута, - підкреслив Дмитро Науменко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.