Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

На столичних ТЕЦ відремонтують енергоблоки та реконструюють димову трубу і градирні

Опубліковано 31 травня 2019 року о 14:57
фото

На столичних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» готують обладнання до посиленої роботи взимку. Ремонтну програму тут розпочали ще в лютому і до початку наступного опалювального сезону проведуть ремонт на 6 енергоблоках, 11 водогрійних котлах та майже на 3000 одиницях електротехнічного обладнання: генератори, трансформатори, вимикачі, електродвигуни. Зокрема, це капітальний ремонт енергоблоку №1 на ТЕЦ-5, середній ремонт блоку №1 на ТЕЦ-6 та реконструкція баштових градирень і димової труби на ТЕЦ-6. Усі ремонти спрямовані на підвищення якості роботи, забезпечення безаварійності в опалювальний період і стабільність виробництва теплової й електричної енергії для мешканців м. Києва.

Минулий опалювальний сезон ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 відпрацювали стабільно і з високими виробничими результатами. Однак, щоб забезпечити надійну роботу теплоелектроцентралей під час наступної зими, обладнання ТЕЦ потребує своєчасного ремонту та постійного догляду, адже більшість устаткування працює уже понад 30-45 років – з дня відкриття станцій.

За словами директора СП «Київські ТЕЦ» Олександра Шевченка з початку року на ТЕЦ-5 уже закінчили капремонт енергоблоку №2, наразі тут триває поточний ремонт енергоблоку №3, а до кінця року планують провести і капітальний ремонт енергоблоку №1.

«Енергоблоки – це основа ТЕЦ. Це комплекс обладнання до якого входять: котли, турбіни, генератори, які і виробляють електричну або теплову енергію, що ми відпускаємо на місто. Тому їхньому ремонту приділяється найбільше уваги, адже від роботи енергоблоків залежить стабільність постачання послуг нашим клієнтам», – розповідає Олександр Шевченко.

Зокрема, на ТЕЦ-5 планують замінити пальники енергетичного котла №1 на ефективніші та економніші, а також більш екологічні. Вони дозволять значно знизити рівень шкідливих викидів в повітря при спалюванні газу. Крім того, планують провести технічне переоснащення інформаційно-обчислювальної системи блоків №1-4 на ТЕЦ-5 на базі стандартної SCADA/DCS. Це нове обладнання та програмне забезпечення дозволить контролювати основні технологічні параметри енергоблоків в автоматичному режимі, а отже значно підвищити якість та надійність роботи ТЕЦ.

На ТЕЦ-6 наразі уже завершився поточний ремонт водогрійного котла №3, який нагріває воду для опалення та гарячого водопостачання киянам. Незабаром тут стартують роботи з реконструкції баштових градирень, які охолоджують конденсат відпрацьованої пари після виробітку турбінами теплової та електричної енергії. До кінця року планують ще провести ремонт димової труби, яка перебуває в експлуатації уже 39 років та капітальний ремонт трансформатора Т-11, для забезпечення надійного електропостачання станції.

Крім того, на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 тривають ремонтні роботи такого допоміжного обладнання, як насоси, теплообмінники, арматура, внутрішні трубопроводи, устаткування хімводоочистки та мазутного господарства тощо. Це те обладнання, яке щодня забезпечує надійну роботу самих ТЕЦ.

Теплоелектроцентралі якісно і безаварійно відпрацювали минулий осінньо-зимовий період. Впродовж опалювального сезону 2018-2019 (жовтень-квітень) з шин СП «Київські ТЕЦ» було відпущено на місто 2338,145 млн кВт.г. Для порівняння, таку кількість електроенергії м. Київ споживає впродовж трьох літніх місяців. Варто зазначити, що, як правило, столичні ТЕЦ виробляють близько 50 % електроенергії від загальної потреби столиці взимку та близько 20 % влітку. Відпуск теплової енергії склав 4465,647 тис. Гкал. Такої кількості енергії достатньо для забезпечення теплом близько 12 000 будівель.

Джерело: Сайт КП "КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО"


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux