КМДА Київська міська державна адміністрація


10 липня 2019

На Татарці проводять масштабну модернізацію тепломереж, встановлюють 8 нових теплопунктів у будинках та 3 нових центральних теплопункти

На Татарці проводять масштабну модернізацію тепломереж, встановлюють 8 нових теплопунктів у будинках та 3 нових центральних теплопункти

У Києві в мікрорайоні Татарка проводять масштабну реконструкції застарілого теплового обладнання – міняють 1,3 км старих теплових мереж, встановлюють 8 теплопунктів у будинках та 3 нових центральних теплопункти. Ці роботи дадуть змогу перепідключити 11 житлових будинків та одну школу від проблемної приватної котельні «Бонвояж» до районної котельні «Молодь» і вирішити багаторічну проблему старту опалювального сезону в цьому мікрорайоні. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв під час інспекції локацій, де тривають ремонтні роботи.

«Щороку ми мали великі проблеми з підключенням будинків до тепла на старті опалювального сезону через приватну котельню «Бонвояж», власники якої відмовлялись укладати прямі договори з мешканцями. Міська влада вирішила покласти цьому край. Ми зараз бачимо, як прокладаються нові мережі, і будинки, і школа будуть перепідключені до районної котельні «Молодь», за яку відповідає комунальне підприємство «Київтеплоенерго», – пояснив Петро Пантелеєв.

За його словами, вже прокладено 1,1 км траси тепломережі із 1,3 км запланованих, збудовані 15 теплових камер, 10 дренажних колодязів.

«Триває будівництво трьох центральний теплових пунктів, а також встановлюються 8 індивідуальних пунктів у будинки, що дасть змогу регулювати подачу тепла залежно від погоди, щоб мешканці не переплачували за тепло», – сказав заступник голови КМДА. На ці роботи виділено 60 млн грн.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.