Головна  →  Новини  →  24 липня 2019

У Києві розпочали децентралізацію теплопостачання: неефективні й неекологічні котельні змінюють на будинкові теплові пункти – Петро Пантелеєв

У Києві розпочали децентралізацію теплопостачання: неефективні й неекологічні котельні змінюють на будинкові теплові пункти – Петро Пантелеєв

В житловому кварталі на Харківському шосе здійснена децентралізація теплопостачання: неефективний центральний тепловий пункт замінили на будинкові індивідуальні теплові пункти. Теплопункти в у 18-ти будинках дозволиляють не лише вирішити проблему недогріву та якості послуг, але й дають мешканцям цих багатоповерхівок 20% економії. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час інспекції обєкту.

За його словами, центральний тепловий пункт (ЦТП)на Харківському шосе, 148-Б забезпечував опалення, холодне та  гаряче водопостачання 18-ми секційжитлових будинків. Місто відходить від старих неефективних котельних і перепідключає будинки на надійні мережі, встановлюючи теплопункти в самих будинках. Також в рамках зазначеної реконструкції під час заміни у 1,5 зменшена протяжність теплових мереж. Нові попередньо ізольовані трубопроводи дають змогу знизити кількість тепловтрат у 4 рази.   

«У будинках постійно були проблеми з запуском опалення через часті аварії. Якість послуг була неприйнятною: у деяких будинках гаряча вода була на рівні 30-35градусів, тоді як норма не менше 50 градусів. У будинку на Харківському шосе,146 взагалі фіксували нестачу холодної води. Саме тому в кожному житловому будинку, який був підключений до ЦТП, збудували індивідуальні теплопункти та насосні станції протипожежно-питного водопостачання. Для повноцінного забезпечення будинків теплом та водою загалом змонтували 18 ІТП та 17 насосних станцій», - повідомив заступник голови КМДА.

Пантелеєв зауважив, що зараз тут активно ведеться відновлення благоустрою – засипається грунт під газони, формуються доріжки з асфальтобетону тощо. Роботи планують завершити до кінця серпня.

Посадовець нагадав, що децентралізація неефективних котельних або центральних теплопунктів є одним з пріоритетів.

«Так, ми вже виконали перепідключення від проблемної приватної  котельні «Бонвояж», подібні роботи також проводяться на котельні ХОЗО МВС. Децентралізація – це відхід від неефективних та проблемних теплоджерел і забезпечення постачання тепла більш надійним та безпечним шляхом», - сказав він.    

 

Джерело: Офіційний портал Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку