Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Відбулось чергове засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ та ЖБК

Опубліковано 01 серпня 2019 року о 17:38
фото

Сьогодні, 01.08.2019, відбулось чергове засідання комісії для проведення конкурсу проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках (програма 70/30), присвячене питанню стану виконання робіт на об’єктах переможців конкурсу 2019 року.

За результатами роботи комісією прийнято рішення:

  1. Виключити з переліку переможців 9 ОСББ/ЖБК, які з різних причин не забезпечили виконання своєї частини зобов’язань за умовами конкурсу, це,  у першу чергу, стосується виготовлення проектно-кошторисної документації, та офіційно відмовилися від реалізації проекту.
  2. На місце виключених ОСББ/ЖБК включити учасників цьогорічного конкурсу, які відповідно до рейтингової оцінки були визнані переможцями конкурсу, однак за відсутності необхідного бюджетного фінансування не потрапили до адресного переліку робіт, за умови, що до 15.08.2019 такі ОСББ/ЖБК нададуть замовнику готову проектно-кошторисну документацію по своїм об’єктам.

«На сьогодні по більшості об’єктів переможці цьогорічного конкурсу всі необхідні зобов’язання виконали. Ми плануємо, що до кінця серпня зможемо оголосити всі тендерні пропозиції», - доповів директор КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» Віктор Шемет.

Директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Дмитро Науменко підводячи підсумки засідання звернувся до усіх переможців та майбутніх учасників конкурсу з проханням ретельно готуватись до участі у конкурсі, щоб не відбувалось форс-мажорних обставин, та своєчасно забезпечувати виконання його умов.

«На сьогодні ми бачимо, що є необхідність удосконалення умов та порядку проведення конкурсу, деталізації вимог до конкурсних пропозицій (проектів) з реалізації на умовах співфінансування енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ та ЖБК. Тому плануємо на початок вересня винести на розгляд комісії пропозиції щодо внесення відповідних змін, але зараз я хочу попросити всіх відповідально підійти до процесу реалізації цьогорічних проектів, аби всі заплановані роботи були своєчасно виконані», - зауважив Дмитро Науменко.

Довідково: з 2015 року у Києві проводиться конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках. Згідно умов цього конкурсу енергоефективні проекти реалізуються на умовах співфінансування 70/30 % (30 % вартості проектів – кошти ОСББ/ЖБК, а 70 % – кошти міського бюджету).

У поточному році, оцінивши проекти учасників відповідно до критеріїв, затверджених Положенням про конкурс, конкурсна комісія одноголосно ухвалила рішення про визнання переможцями конкурсу 168 ОСББ/ЖБК. Проте вартість робіт, передбачених проектами-переможцями за рахунок коштів бюджету, становить 225 млн. грн., а в бюджеті столиці на 2019 рік на зазначені цілі передбачено лише 160 млн. грн., тому роботи на об’єктах переможців 2019 року будуть виконуватися в межах наявних бюджетних призначень.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux