Головна  →  Новини  →  15 серпня 2019

У «Київтеплоенерго» закупили шість одиниць техніки для асфальтування дворів після аварій

У «Київтеплоенерго» закупили шість одиниць техніки для асфальтування дворів після аварій

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» сьогодні презентувало нову техніку для відновлення асфальту після ремонтних робіт. Загалом це шість нових одиниць спецтехінки: термобункер, самоскид, коток та платформа для його перевезення, а також 2 спецавтомобілі. Таким чином, на підприємстві створений технічний підрозділ, який дозволить майже удвічі збільшити обсяги асфальтування дворів після аварій. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час огляду нової техніки підприємства.

За його словами, наявність власного підрозділу для асфальтування значно знизить витрати порівняно з тим, коли підприємство кожного разу наймає підрядні організації на окремі невеличкі ділянки.

«Загалом із початку поточного року «Київтеплоенерго» придбало 48 одиниць нової техніки: аварійки, авто для бригад оперативного реагування та інші. Враховуючи нову техніку та додаткові бригади, що зараз планують залучити у КТЕ, темпи відновлення дворів після аварій збільшаться удвічі. За місяць планують ремонтувати більше тисячі квадратних метрів дворів», – зауважив Петро Пантелеєв.

 

Довідково.

Термобункер призначений для перевезення асфальту та асфальтобетонної суміші. Його вантажопідйомність – 6 тонн, а об’єм – 2,5 кв. м. Такий об’єм при повному завантаженні дозволяє заасфальтувати – 50 кв. м. Бункер обладнаний автоматичною системою підігріву. Навіть при низьких температурах, він підтримує всередині від 40 до 120 градусів. Термобункер дозволяє точково вивантажувати асфальт та розпиляти бітумну суміш завдяки шнековій передачі і направляючого лотка.

Самоскид призначений для перевезення піску, щебню, асфальту та бетонної крихти. Його вантажопідйомність – 12 тонн. А максимальна площа асфальтування – 100 кв. м.

Вантажна платформа-евакуатор призначена для транспортування катка безпосередньо до місця виконання робіт. Платформа обладнана кріпленням для надійної фіксації катка у транспортному положенні і електролебідкою з тяговим зусиллям 16,2 тонни. Вантажопідйомність шасі – 4665 кг.

Коток для утрамбування й ущільнення ґрунту та асфальту. Експлуатаційна маса котка – 3378 кг, обсяг бака системи розпилення води – 241 л.

Спецаварійний автомобіль (Ford Transit) – багатофункціональний автомобіль для перевезення персоналу служби з асфальтування та обладнання. Зокрема, автомобіль облаштований: маслостанцією, відбійним молотком, дисковою пилкою, бензоелектростанцією, віброплитою, зварювальним генератором та додатковим освітленням.

Перейти до спискуВерсiя для друку