Головна  →  Новини  →  30 серпня 2019

Сміттєспалювальний завод «Енергія» відновив роботу після ремонту та планує знизити викиди забруднюючих речовин у 5 разів

Сміттєспалювальний завод «Енергія» відновив роботу після ремонту та планує знизити викиди забруднюючих речовин у 5 разів

Із початку року на заводі «Енергія» спалено 130 тис. тонн сміття, а це понад 25% від загальної кількості відходів у місті Києві, а також вироблено теплову енергію для забезпечення гарячою водою і опаленням понад 250 житлових будинків. Про це повідомив під час прес-конференції директор СП «Завод «Енергія» КП «Київтеплоенерго» Сергій Крикун.

«Уперше за останні роки відремонтовано і модернізовано найбільш застаріле обладнання, зокрема, два котлоагрегата, бункер твердих побутових відходів, димову трубу тощо. Наразі ще триває ремонт третього з чотирьох працюючих на заводі електрофільтрів, що підвищить екологічність системи фільтрації», – зазначив Сергій Крикун.

За його словами, також продовжуються роботи із заміни тридцятирічного крану в бункері твердих побутових відходів. Це дозволить покращити роботу заводу і збільшити інтенсивність приймання твердих побутових відходів.

Зазначимо, що завод «Енергія» – єдиний в Україні сміттєспалювальний завод, який працює.

Відповідно до стратегії розвитку комунального підприємства «Київтеплоенерго», завод планують оснастити системою хімічної очистки, що дасть змогу у 5 разів знизити викиди забруднюючих речовин.

Також на підприємстві мають намір встановити когенераційну установку для виробництва електроенергії, що дасть можливість економити на закупівлі електроенергії.

Перейти до спискуВерсiя для друку