Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

У Києві визначено основні пріоритетні напрямки розвитку галузі житлово-комунального господарства на наступний рік – Дмитро Науменко

Опубліковано 06 листопада 2019 року о 11:08
фото

На сьогодні житлово-комунальне господарство функціонує в умовах започаткованих масштабних законодавчих змін, які покликані повністю переформатувати систему відносин на ринку житлово-комунальних послуг. Це спонукає до необхідності створення сприятливих умов для  забезпечення перспективного сталого розвитку галузі ЖКГ. Цей процес Київ пов’язує із реалізацією моделі, що носить стратегічний характер, на сьогодні вже визначені пріоритетні цілі та завдання, реалізація яких буде суттєвим кроком до наміченої мети. Про це під час інформаційно-практичної конференції з питань функціонування та розвитку житлово-комунального господарства в умовах законодавчих змін повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.   

«На основі оцінки та аналізу актуальних проблем столичної сфери житлово-комунального господарства у Києві сформовано ряд пріоритетних напрямків розвитку цієї галузі, серед яких на сьогодні ключовими на наступний рік ми вбачаємо три основні – формування свідомого власника житла, підвищення ефективності споживання енергоресурсів та створення ефективного управління відходами в столиці», - зазначив Дмитро Науменко.

Він зауважив, що сьогодні на законодавчому рівні у сфері управління житлом провідна  роль відведена співвласникам житлових будинків, зокрема на них покладено обов’язки прийняття рішення щодо управління багатоквартирним будинком та зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку.

«За нинішніх умов гостро стоїть питання налагодження системи управління житловим фондом, всі співвласники повинні визначитись з формою управління власними будинками та навчитись приймати спільні рішення щодо спільного майна багатоквартирного будинку, адже без цього фактично відсутня можливість виконувати будь-які ремонтні роботи. Згідно вимог законодавства система дотацій з бюджету для проведення ремонтних робіт житлового фонду відходить у минуле, зараз відбувається поступовий перехід на механізми співфінансування ремонтів житлових будинків. Тому існує необхідність посилення інформаційної та організаційної роботи зі співвласниками багатоквартирних будинків щодо їх прав власності, маємо сформувати систему ефективного власника житла», - наголосив Дмитро Науменко.

Також директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури відмітив, що підвищення ефективності споживання енергоресурсів в умовах їх росту їх вартості є очевидним, пріоритетність цього питання не потребує додаткових аргументів.  

«Чи не найважливішим пріоритетним завданням ми сьогодні вбачаємо створення системи ефективного управління відходами в столиці. За два роки ми відходимо від застарілої та екологічно небезпечної технології захоронення відходів, закриваємо полігон № 5, куди сьогодні потрапляє близько половини столичних відходів, тому глобальним завданням для нас зараз є створення ефективної, екологічно безпечної альтернативи полігонам. На разі активно йде робота по модернізації заводу «Енергія», разом з тим ми вивчаємо питання будівництва нових сміттєпереробних підприємств», - повідомив Дмитро Науменко.

Разом з тим, він звернувся до представників райдержадміністрацій із закликом долучатись до процесу створення ефективного управління відходами в столиці, проявляти ініціативи, можливо впроваджувати власні районні стратегії поводження з побутовими відходами, ініціювати створення районних центрів переробки відходів тощо, адже лише спільними зусиллями можливо досягти бажаного результату. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux