Головна  →  Новини  →  19 грудня 2019

Київські будинки з індивідуальними теплопунктами за опалення в листопаді в середньому сплатили 14-15 гривень за квадратний метр

Енергоефективні заходи в будинку сьогодні дають можливість утричі менше сплатити за опалення. Будинки зі встановленими індивідуальними тепловими пунктами та проведеними енергоефективними заходами, зокрема, учасники муніципальної програми «70/30%», за листопад у середньому сплатили 14-15 гривень за один квадратний метр опалювальної площі. Це на 60,5% менше, ніж нормативний тариф на опалення 38,5 грн/кв. м. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Нарахування в будинках, де проведені енергоефективні заходи, у рази нижча: родина в квартирі, площею 50 квадратних метрів, за опалення сплатила 700-750 гривень.

«Більше 500 житлових будинків столиці стали учасниками муніципальної програми, на яку місто спрямувало понад 420 млн грн, провели енергомодернізацію в будівлях. Зокрема, першим кроком, що дає змогу суттєво зменшувати платежі за тепло. Наприклад, у будинку ОСББ «Осокорки-Київ» на вулиці Богдана Гмирі, за листопад сплатили менше 10,90 гривень за квадратний метр. У будинку встановили індивідуальний тепловий пункт із можливість погодного регулювання. Система дає змогу оперативно регулювати подачу теплоносія, майже у 4 рази зменшивши вартість послуги для мешканців», – пояснює Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що навіть два однакові будинки за серійністю та роком забудови можуть споживати різну кількість теплової енергії.

«Безумовно, є енергозатратні будівлі, де питання енергомодернізації стоїть дуже гостро. Саме тому ми збільшуємо обсяги фінансування міських програм енергомодернізації на 2020 рік. Програми діють не лише для будинків ОСББ та ЖБК, але й для усіх інших багатоповерхівок. Принциповою умовою є проведенння мешканцями будинкових зборів та визначення першочергових робіт», – зауважив Петро Пантелеєв.

Більш детальну інформацію про умови участі киян у програмах можна знайти на сайті Департаменту житлово-комунальної інфраструктури - /content/mehanizmy-spivfinansuvannya.html та Школи обізнаного киянина – https://shkolakyjan.info/kapremonty/


ДЖЕРЕЛО:
Офіційний портал Києва

 

Перейти до спискуВерсiя для друку