КМДА Київська міська державна адміністрація


13 січня 2020

«Київтеплоенерго» цілодобово працюватиме над ліквідацією пошкодження мережі на Антоновича, споживачів перепідключать до інших мереж теплопостачання

Фахівці КП «Київтеплоенерго» цілодобово працюватимуть над ліквідацією пошкодження тепломережі, що сталося в Голосіївському районі за адресою: вул. Антоновича, 176. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він повідомив, що пошкодження магістрального трубопроводу (діаметр 1000 мм) теплопостачання від ТЕЦ-5 сталося увечері 13 січня та призвело до витоку теплоносія зі значною температурою, внаслідок чого 9 людей отримали опіки.

«За нашою інформацією тяжких травм немає. Зараз постраждалим надається допомога», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він додав, що тепловики проведуть роботи з розриття, після чого стане зрозуміло, скільки часу триватиме усунення пошкодження.

За словами Петра Пантелеєва, мешканці Голосіївського району будуть перепідключені на інші мережі теплопостачання.

«Ми прогнозуємо, що без тепла жоден будинок не залишиться, оскільки є можливість перепідключити абонентів на інші мережі теплопостачання», – прокоментував заступник голови КМДА.

Він наголосив, що магістральна мережа, на якій стався порив, була збудована в 1987 році. Влітку, під час гідравлічних випробувань, пошкоджень виявлено не було.

Наразі аварійні бригади «Київтеплоенерго» відкачують воду та відразу після цього розпочинають перепідключення житлових будинків та закладів соціальної інфраструктури на інші теплоджерела.

Нагадаємо, 2019 року комунальне підприємство «Київтеплоенерго» замінило 130 км аварійних трубопроводів, і в наступному році місто забезпечить ще більші масштаби ремонтних робіт для уникнення аварій. Адже майже 80% тепломереж є зношеними і потребують заміни. Щороку необхідно міняти близько 170 км тепломереж – пояснив Петро Пантелеєв.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.