Головна  →  Новини  →  27 лютого 2020

Київрада прийняла рішення про внесення змін до Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ та ЖБК

Київрада прийняла рішення про внесення змін до Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ та ЖБК (програма співфінансування «70/30»), що розширює можливості для впровадження енергоефективних заходів у житловому фонді. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Програма співфінансування «70/30» у Києві запроваджена в 2015 році і за період з 2015 по 2019 роки включно нею скористались понад 500 будинків, де створено ОСББ та ЖБК, обсяги фінансування на реалізацію проектів з міського бюджету склали понад 380 млн. грн., а внески співвласників – понад 230 млн. грн. Виходячи з практичного досвіду були зроблені відповідні висновки та напрацьовані зміни до положення про конкурс, які сьогодні 93 голосами підтримала Київрада. Ці зміни сприятимуть покращенню умов участі ОСББ та ЖБК у конкурсі та дозволять підвищувати обсяги впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках», - зазначив Дмитро Науменко.

Він повідомив, що прийняті Київрадою зміни перш за все адаптують Положення про конкурс до діючого законодавства, зокрема в частині найменування напрямків робіт. Також зміни передбачають розширення критеріїв оцінки конкурсної пропозиції, тепер додаткові бали будуть надаватись учасникам конкурсу, які виготовили за власні кошти проєктно-кошторисну документацію та пройшли експертизу, розширюється і перелік видів гарантування оплати енергоефективних заходів. З’явилась можливість подавати декільком ОСББ/ЖБК колективний проєкт, у разі якщо житлові будинки мають спільні інженерні мережі та обладнання. Крім того стало можливим завершення робіт в рамках проєкту, які були розпочаті та не завершені у попередньому році.

«Конкурсна програма співфінансування «70/30» з кожним роком набуває все більшої популярності серед ОСББ та ЖБК, адже це дійсно взаємовигідний механізм, що дозволяє створювати комфортні умови для проживання киян та за рахунок впровадження енергоефективних заходів скорочувати споживання енергоресурсів і відповідно суттєво зменшувати платежі за комунальні послуги. Тому виходячи із набутого досвіду ми прагнемо максимально удосконалити цей механізм аби якомога більша кількість співвласників скористалась можливістю на вигідних умовах зробити свій дім енергоефективним», - сказав Дмитро Науменко.    

Нагадуємо, що в Києві щороку проводиться Конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках. Положення про конкурс передбачає можливість реалізувати енергоефективні проекти у будинках ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування 70/30, де 70 % вартості робіт фінансується з бюджету міста Києва, а 30 % - внески співвласників.

Деталі про конкурс доступні за посиланням: /content/konkurs-proektiv-energozberezhennya-u-budynkah-osbbzhbk.html

Перейти до спискуВерсiя для друку