КМДА Київська міська державна адміністрація


19 березня 2020

В поточному році 100 ОСББ та ЖБК стали переможцями конкурсної програми співфінансування енергоефективних проектів «70/30»

В поточному році 100 ОСББ та ЖБК стали переможцями конкурсної програми співфінансування енергоефективних проектів «70/30»

Сьогодні, 19.03.2020 конкурсна комісія, що утворена для проведення конкурсу проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках (програма співфінансування «70/30») ухвалила рішення, згідно якого визначено переможців конкурсу, проекти яких будуть реалізовані у 2020 році. Зокрема, конкурсна комісія одноголосно ухвалила рішення про визнання переможцями конкурсу поточного року 100 ОСББ та ЖБК, загальна вартість проектів склала 175,5 млн. грн., рейтингова таблиця конкурсних пропозицій на 2020 рік розміщена на сайті Департаменту житлово-комунальної інфраструктури. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«У 2020 році за рішенням конкурсної комісії 100 ОСББ та ЖБК отримали можливість реалізувати свої енергоефективні проекти за програмою співфінансування 70/30. Загальна вартість робіт, передбачених проектами-переможцями 175,5 млн. грн. з них частка бюджетних коштів становить близько 112 млн. грн., а 63,5 млн. грн.розмір внесків співвласників.  Роботи на об’єктах переможців 2020 року будуть виконуватися в межах наявних бюджетних призначень», - зазначив Дмитро Науменко.

Він зауважив, що загалом для участі в конкурсі в поточному році було прийнято 186 конкурсних проектів, 86 проектів, які не увійшли до числа переможців, можуть бути реалізовані в поточному році за умови, якщо Київрада прийме рішення про виділення додаткових коштів на зазначені цілі.

«На засіданні конкурсної комісії прийнято рішення про те, що Департамент житлово-комунальної інфраструктури в установленому порядку подасть відповідний бюджетний запит для виділення додаткових коштів на реалізацію проектів за програмою співфінансування «70/30» і у разі виділення додаткових бюджетних коштів конкурсна комісія розгляне можливість реалізації решти 86 конкурсних проектів», - повідомив Дмитро Науменко.

Разом з тим директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури зауважив, що оскільки в Україні введено карантин та запроваджено ряд обмежувальних заходів для запобігання поширенню коронавірусу СOVD-19, засідання конкурсної комісії проводилось в онлайн режимі із застосуванням  засобів мобільного зв’язку та мережі Фейсбук із прямим включенням на офіційній сторінці Департаменту ЖКІ з дотриманням всіх необхідних протиепідемічних заходів безпеки та рекомендацій.

Рейтингова таблиця конкурсних пропозиці на 2020 рік

Довідково: У Києві щороку проводиться Конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках. Положення про конкурс передбачає можливість реалізувати енергоефективні проекти у будинках ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування 70/30, де 70 % вартості робіт фінансується з бюджету міста Києва, а 30 % - внески співвласників.

Деталі про конкурс доступні за посиланням: /content/konkurs-proektiv-energozberezhennya-u-budynkah-osbbzhbk.html

Файл документа: Reityng_2020_1.xlsx



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.