Головна  →  Новини  →  30 квітня 2020

«Київтеплоенерго» готує столичні ТЕЦ до наступного опалювального сезону: буде відремонтовано 11 водогрійних котлів

Під час підготовки до опалювального сезону 2020-2021 на київських теплоелектроцентралях (ТЕЦ) розпочали ремонти основного обладнання, націлені на підвищення надійності та ефективності теплогенерації під час опалювального сезону. Енергетики планують відремонтувати 11 водогрійних котлів на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. Ремонтні роботи проводять без припинення гарячого водопостачання помешкань киян, наголосили у КП «Київтеплоенерго».

За інформацією підприємства, теплоелектроцентралі забезпечують теплом і гарячою водою близько 60% киян – понад 650 тис. домогосподарств восьми адміністративних районів столиці (Дарницького, Солом’янського, Печерського, Голосіївського, Деснянського, Оболонського, Подільського та частині Шевченківського). Також ТЕЦ виробляють електроенергію для Об’єднаної енергосистеми України.

«Наразі на ТЕЦ-6 ми вже відремонтували два водогрійні котли, ще один – у роботі. На ТЕЦ-5 ремонті роботи ведуть на одному водогрійному котлі. До кінця міжопалювального сезону буде проведено ремонт 11 водогрійних котлів на обох ТЕЦ, що дозволить нам підготувати обладнання до навантажень в ході опалювального сезону та підвищити надійність системи теплогенерації ТЕЦ у цілому», – повідомив директор структурного підрозділу «Київські ТЕЦ» КП «Київтеплоенерго» Олександр Шевченко.

Довідково.

В опалювальному сезоні 2019-2020 київські ТЕЦ виробили 3,9 млн Гкал теплоенергії. За одну годину котел підігріває понад 4 тис. куб. м мережевої води для забезпечення киян теплом і гарячою водою. Сумарно на 11 котлах – це майже 45 тис. кубометрів (для порівняння — це 670 залізничних цистерн).

Кожен водогрійний котел має навантаження до 180 Гкал/год із максимальною температурою мережевої води у 150°С.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку