Головна  →  Новини  →  6 травня 2020

Цього року «Київтеплоенерго» відремонтує понад тисячу будинкових приладів обліку тепла

Цього року «Київтеплоенерго» відремонтує понад тисячу будинкових приладів обліку тепла

Київ розпочинає реалізацію цільової програми ремонту приладів обліку теплоенергії. Вона передбачає комплекс заходів із моніторингу стану наявного обладнання, технічного обстеження, ремонту та повірки. Загалом комунальне підприємство «Київтеплоенерго», що забезпечує постачання 80% гарячої води та опалення в столиці, готуючись до наступного опалювального сезону, відремонтує 1074 одиниці обладнання. Про це заявив директор структурного підрозділу «Енергозбут» підприємства «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

«Київ за рівнем оснащеності будинковими приладами обліку тепла посідає одне з перших місць серед міст-мільйонників. На основі наявних даних моніторингу технічного стану приладів обліку визначили перелік лічильників, які на сьогодні потребують першочергового ремонту. Наразі в ході підготовки до зими ми вже полагодили 270 приладів. Якщо під час діагностики будуть виявлені пошкодження лічильника, він буде відремонтований. Якщо він не підлягає ремонту, буде проведена заміна у порядку, визначеному чинним законодавством – за кошти будинку. Ремонтні роботи проводять як спеціалісти «Київтеплоенерго», так і виробники приладів (залежно від типу та складності пошкодження). Також передбачена позачергова метрологічна повірка лічильника після ремонту», – зазначив директор структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

Нагадаємо, що збереження будинкових приладів обліку – це зона відповідальності насамперед мешканців столичних будинків. Лише впродовж минулого року в Києві було знівечено та викрадено 28 лічильників, вартістю близько 60 тис. грн кожен. Тому 22 будинки в столиці вже оснастили підвальні приміщення охоронною сигналізацією, що на сьогодні є найбільш надійним захистом лічильника від вандалів і злодіїв.

Довідково.

У Києві близько 90% столичних багатоповерхівок забезпечені будинковим обліком. Фінансування робіт із технічного обслуговування здійснюється за рахунок внесків, передбачених Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 № 2119-VIII. У платіжках киян внески за обслуговування будинкових приладів обліку вперше з’явилися в квітні за перший квартал 2020 року.

У зв’язку із законодавчими змінами у системи тарифоутворення, витрати на обслуговування (ремонт і повірка) будинкових приладів обліку відтепер включені до абонентських внесків, які в рахунках за послуги зазначені окремим рядком. Розмір внесків окремо для кожної будівлі затверджений розпорядженням КМДА № 2244. Переглянути інформацію щодо вартості обслуговування теплолічильників у кожному будинку в Києві можна на сайті «Київтеплоенерго» за посиланням: https://kte.kmda.gov.ua/tarufu/.

Перейти до спискуВерсiя для друку