КМДА Київська міська державна адміністрація


5 червня 2015

Керівники ОСББ та ЖБК захищали свої проекти з енергозбереження на засіданні Конкурсної комісії

Керівники ОСББ та ЖБК захищали свої проекти з енергозбереження на засіданні Конкурсної комісії

У Києві продовжується робота над визначенням переможців  Конкурсу проектів з реалізації енергоефективних заходів у будинках ОСББ та ЖБК.

Підготовлені Проекти з енергозбереження оцінювала Конкурсна комісія на чолі із  заступником  голови КМДА Петром Пантелеєвим, за участі депутатів постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, експертів  та представників громадських організацій.

Для того, аби зробити процес оцінювання максимально відкритим для учасників Конкурсу, на чергове засідання конкурсної комісії були запрошені автори усіх проектів, які мали можливість особисто почути зауваження та рекомендації членів комісії. Без доповнень до наступного етапу конкурсу були допущені автори проектів таких ОСББ/ЖБК: ОК «ЖБК Стріла-3», ЖБК «Квазар-6», ОСББ  «Флагман», ОСББ  «Данькевича-10», ОСББ «Башта».

Іншим учасникам були надані роз’яснення щодо основних зауважень до проектів та відповідні рекомендації .

Наступним етапом відбору проектів є безпосередній виїзд членів комісії на всі об’єкти та оцінка реального ефекту енергозбереження від запропонованих заходів. Так, за рішенням Конкурсної комісії   до 11.06.2015 року із залученням експертів з енергоефективності буде проведено обстеження всіх будинків - учасників конкурсу та надано професійні висновки щодо їх подальшої реалізації.

«Сьогодні всім активним жителям, які організувалися в ОСББ/ЖБК, надана чудова можливість за фінансової та організаційної підтримки міської влади стати енергоефективними та почати економити реальні кошти для своїх мешканців. Конкурс – це одна з таких можливостей  і ми підтримаємо кожного, хто має бажання розвиватися у напрямку енергозбереження» - підкреслив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.