Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

У 2020 році в рамках конкурсної програми співфінансування «70/30» у будинках ОСББ та ЖБК реалізують 100 енергоефективних проєктів та виконають незавершені роботи за проєктами, що перемогли у конкурсах попередніх років – Дмитро Науменко

Опубліковано 04 червня 2020 року о 16:42

За результатами цьогорічного конкурсу проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках (програма співфінансування «70/30») визначено 100 проєктів-переможців, на реалізацію яких з міського бюджету спрямують близько 112 млн грн. Також в поточному році за рахунок коштів бюджету міста Києва виконають роботи на суму 4,8 млн грн, що були розпочаті та з об’єктивних причин незавершені в рамках 8 проєктів, які перемогли в конкурсах 2018 – 2019 років. Наразі вийшло відповідне розпорядження КМДА, яким затверджено перелік робіт, що будуть виконуватись у 2020 році в рамках проєктів, які стали переможцями конкурсів у 2018-2020 роках. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Загалом в бюджеті міста Києва на 2020 рік на конкурс проєктів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ та ЖБК передбачено 150 млн грн. З них понад 33 млн грн спрямовані на оплату фактично виконаних в минулому році робіт у рамках проєктів, які перемогли у конкурсі 2019 року, але через брак бюджетних коштів не були профінансовані. Ще близько 5 млн грн будуть спрямовані на завершення розпочатих у попередні роки робіт в рамках 8 проєктів, які перемогли у конкурсах 2018 – 2019 років. Таким чином на реалізацію проектів-переможців цьогорічного конкурсу з міського бюджету буде спрямовано близько 112 млн грн і ще близько 63,5 млн грн в енергоефективність своїх будинків інвестують співвласники», - зазначив Дмитро Науменко.

Він зауважив, що в поточному році вперше виникла можливість завершення робіт в рамках проєктів, які були розпочаті та не завершені у попередньому році. Це стало можливим завдяки внесеним у лютому 2020 року Київрадою змінам до Положення про конкурс. Цим рішенням, також, було розширено критерії оцінки конкурсної пропозиції, перелік видів гарантування оплати енергоефективних заходів тощо.

«Цього року ми маємо відносно меншу кількість проєктів-переможців конкурсу, але натомість отримали можливість завершити всі процеси по проєктах попередніх років, що дуже важливо, таке рішення Київради було прийнято виходячи з практичного досвіду з метою удосконалення конкурсної програми та розширення можливостей для впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках столиці. Загалом в поточному році для участі в конкурсі було прийнято 186 конкурсних проєктів, з них 86 за результатами рейтингування не увійшли до числа переможців через обмежені обсяги фінансування на цю програму», - сказав Дмитро Науменко.

Він нагадав, що починаючи з 2015 року в Києві щорічно проводиться Конкурс проєтів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках. Положення про конкурс передбачає можливість реалізувати енергоефективні проєкти у будинках ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування 70/30, де 70 % вартості робіт фінансується з бюджету міста Києва, а 30 % - внески співвласників.

За період дії цієї муніципальної програми на умовах співфінансування енергоефективні заходи впроваджено у понад 500 житлових будинках, де створені ОСББ та ЖБК. На реалізацію цих проєктів за 5 років місто виділило понад 380 млн грн, а самі кияни інвестували в енергоефективність своїх будинків понад 230 млн грн.

Детальна інформація про Конкурс ТУТ

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux