КМДА Київська міська державна адміністрація


26 червня 2020

У Києві за три роки замінили й модернізували 1168 ліфтів та впровадили лояльну програму співфінансування ремонту підйомників – Петро Пантелеєв

За останні три роки у Києві замінили та модернізували 1168 ліфтів. Також у столиці минулого року в рамках програми співфінансування місто спільно з мешканцями відремонтувало 33 підйомники. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

На цей рік у планах міської влади відремонтувати за програмою співфінансування удвічі більше ліфтів, що гостро цього потребують, та на яких фіксуються часті поломки – 73 одиниці. Петро Пантелеєв зазначив, що програма має більш ніж лояльні умови для мешканців.

«Якщо говорити про проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення ліфтів та ліфтового обладнання, то розмір внесків співвласників складає 5%, а 95% фінансує місто. У Києві понад двадцять тисяч ліфтів, з яких близько половини – відпрацювали свій термін експлуатації. Тому цього року відповідно до Програми економічного і соціального розвитку міста, у Києві заплановано замінити 336 ліфтів. На ці роботи спрямують понад 400 млн грн», – наголосив Петро Пантелеєв.

Підставою для проведення робіт із заміни чи ремонтів ліфтів є акт технічного стану ліфта, підписаний балансоутримувачем та обслуговуючою організацією, яким визначається необхідність виконання ремонту, модернізації або реконструкції ліфта.

Більше інформації на сайті Школи обізнаного киянина



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.