Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

На програму співфінансування енергоефективних проектів «70/30» в бюджеті міста Києва на 2020 рік передбачено 150 млн грн. і вона виконується в рамках бюджетних призначень - Дмитро Науменко

Опубліковано 30 липня 2020 року о 15:26
фото

Цьогорічна конкурсна програма з реалізації енергоефективних проектів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ та ЖБК (програма співфінансування «70/30») виконується в рамках бюджетних призначень, обсяги фінансування на цю програму в поточному році Київ не зменшував. Зокрема у 2020 році в бюджеті міста на програму співфінансування передбачено 150 млн грн. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Загальний обсяг фінансування на конкурсну програму співфінансування 70/30 у порівнянні з попередніми роками не менший. Зокрема у 2020 році на цю програму в бюджеті міста передбачено 150 млн грн., з них 112 млн грн. – на реалізацію 100 проектів-переможців цьогорічного конкурсу, понад 33 млн грн спрямовують на оплату фактично виконаних в минулому році робіт у рамках проєктів, які перемогли у конкурсі 2019 року, але не були профінансовані через брак бюджетних коштів в кінці року та близько 5 млн грн - на завершення розпочатих у попередні роки робіт в рамках 8 проєктів, які перемогли у конкурсах 2018 – 2019 років», - зазначив Дмитро Науменко.

Він зауважив, що «програма співфінансування «70/30» - це конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів, тому, як і в будь якому конкурсі тут є переможці.

«Загалом для участі в цьогорічному конкурсі було прийнято 186 конкурсних проєктів, за результатами рейтингування конкурсною комісією в рамках виділеного фінансування визначено 100 проєктів-переможців, а 86 не увійшли до числа переможців, тобто місто не брало на себе зобов’язання фінансувати 86 проектів, які не стали переможцями. Оголошення про результати конкурсу з рейтинговою таблицею конкурсних пропозицій на 2020 рік були опубліковані в установленому порядку на офіційному сайті та в газеті «Хрещатик», - пояснив Дмитро Науменко.

Також директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури зауважив, що з кожним роком програма співфінансування «70/30» розвивається та удосконалюється.

«На початку року за нашої ініціативи були внесені важливі зміни до Положення про конкурс, що покращили можливості для впровадження енергоефективних заходів у житловому фонді - розширено критерії оцінки конкурсних пропозицій,  перелік видів гарантування оплати заходів тощо. В минулому році важливим аспектом розвитку цієї програми стало те, що після тривалих дискусій, Антимонопольний комітет України схвалив наші обґрунтування щодо діяльність ОСББ та ЖБК і прийняв рішення, яке дозволило значно спростити усі процеси, що є передумовою виконання програми «70/30», у тому числі тендерні процедури, що дало можливість значно пришвидшити виконання робіт по впровадженню енергоефективних заходів за програмою», - повідомив Дмитро Науменко.

Він нагадав, що загалом за період дії програми близько 600 київських багатоповерхівок стали її учасниками і починаючи з 2015 року кияни інвестували понад 253 млн грн в енергоефективність своїх будинків, місто надало допомогу в розмірі 516 млн грн. Разом з тим Дмитро Науменко закликав ОСББ та ЖБК бути об’єктивними, тим співвласникам, які планують стати учасниками конкурсу наступного року порадив вже готуватись до участі та добре ознайомитись з умовами конкурсу аби в подальшому не виникало жодних непорозумінь.

Детальна інформація про конкурс доступна на нашому сайті за посиланням:  /content/konkurs-proektiv-energozberezhennya-u-budynkah-osbbzhbk.html

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux