КМДА Київська міська державна адміністрація


31 липня 2020

У Києві для роздільного збору сміття встановлено вже понад 3000 спеціальних контейнерів – Дмитро Науменко

У Києві для роздільного збору сміття встановлено вже понад 3000 спеціальних контейнерів – Дмитро Науменко

Київ розвиває систему роздільного збору сміття і на сьогодні у столиці встановлено вже понад 3000 спеціальних контейнерів для пластику, паперу та скла. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Рівно рік тому, 31.07.2019 ми презентували  проект впровадження у Києві роздільного збору побутових відходів, тоді в місті було встановлено 2,5 тисяч контейнерів для роздільного збору сміття – для пластику, паперу та скла. На сьогодні ж у столиці встановлено вже близько 2600 контейнерів для збору сухої фракції (сітка 1,1 м3) та понад 460 контейнерів типу колокол (для скла та пластику). Також ПрАТ «Київспецтранс» встановили на території міста близько 300 спеціальних контейнерів-сіток окремо для ПЕТ-пляшок», - зазначив Дмитро Науменко.

Він зауважив, що зараз триває процес встановлення контейнерів типу колокол, такі роботи вже завершені на лівобережній частині міста, завершується процес в Оболонському районі, далі КП «Київкомунсервіс» розпочине встановлювати ці контейнери в Подільському районі.

«У першому півріччі поточного року КП «Київкомунсервіс» вже придбали для встановлення на території міста Києва 322 од. контейнерів типу колокол та 99 контейнерів для сухої фракції (сітка, 1,1 м3)», - повідомив Дмитро Науменко.

Також директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури роз’яснив  куди далі потрапляє сміття з контейнерів для сортування та чи не везуть його разом з іншими відходами на полігон.

«Раніше, на жаль, мали місце випадки, коли відсортоване сміття скидали в один сміттєвоз, але з літа минулого року ситуація змінилась, нині за цим здійснюється контроль, сміття з контейнерів для роздільного збору вивозять спеціальні сміттєвози, всі вони обладнані джпс навігаторами, далі вони везуть ці відходи на сортувальні лінії, відходи ж із загальних контейнерів потрапляють на полігон або сміттєспалювальний завод «Енергія», - пояснив Дмитро Науменко.

Разом з тим він звернув увагу на те, що на сьогодні все ще відносно невеликий відсоток окремо зібраних відходів вдається відправити на переробку. 

«На сьогодні залишається проблемою те, що з усіх окремо зібраних у контейнери сухих відходів вдається відправити на переробку відносно невеликий відсоток. Зокрема це відбувається через те, що кияни або неправильно збирають або не до кінця розуміють, що в який контейнер складати. Тому у Києві постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення, крім того на кожному контейнері для роздільного збору відходів є спеціальні наліпки, де зазначено для яких відходів призначений цей контейнер», - зауважив Дмитро Науменко.

Він закликав Киян сортувати сміття та повідомив, що всі охочі можуть надавати пропозиції з адресами та локаціями для встановлення спеціальних  контейнерів типу колокол. Це можна зробити на сайті КП «Київкомунсервіс» 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.