КМДА Київська міська державна адміністрація


16 вересня 2020

Завод «Енергія» готується до опалювального сезону

Завод «Енергія» готується до опалювального сезону

У рамках підготовки до нового опалювального сезону та з метою забезпечення стабільної роботи взимку завод «Енергія» виведено у плановий ремонт. Завод є частиною столичного енергокомплексу. Він забезпечує теплом і гарячою водою близько 300 багатоповерхових будинків.

Як і щороку, тут наразі проводиться щорічна перевірка обладнання, його ремонт та оновлення за необхідності. Зокрема, цього року відремонтують електрофільтр котла № 1, бункер приймання твердих побутових відходів, дві бойлерні, димову трубу, проведуть чистку бункера золи, ревізію арматури, а також технічну діагностику трубопроводів і котла № 4.

Окрім цього, на заводі «Енергія» завершується ремонт останнього електрофільтра, а також розпочинається великий проєкт зі встановлення системи хімічної очистки димових газів – як у заводів, що працюють в європейських мегаполісах.

У серпні на заводі встановили експериментальну модель установки системи хімочистки. Її основне завдання – визначити найефективніший склад реагентів хімічного очищення димових газів перед будівництвом повноцінної системи. Поступове впровадження цієї системи є одним із проєктів масштабної модернізації столичного енергокомплексу. Завершення проєкту зі встановлення системи хімочистки заплановане на 2022-й рік. Це дозволить привести рівень викидів підприємства відповідно до європейських екологічних нормативів Директиви ЄС 2010/75EU, які в середньому в 5 разів жорсткіші за українські. На сьогодні викиди забруднювальних речовин заводу «Енергія» відповідають вимогам чинного українського законодавства і контролюються державною екологічною інспекцією та внутрішньою екологічною службою.

Нагадаємо, що з 2 вересня завод «Енергія» зупинився на ремонтні роботи і призупинив до їхнього завершення роботу обладнання та спалювання твердих побутових відходів.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.