Головна  →  Новини  →  10 грудня 2020

Київ застосовує науково-технічний підхід для дослідження питання обрання технології переробки концентрату фільтрату, що утворюється на полігоні ТПВ № 5 – Дмитро Науменко

Київ застосовує науково-технічний підхід для дослідження питання обрання технології переробки концентрату фільтрату, що утворюється на полігоні ТПВ № 5 – Дмитро Науменко

Науково-технічна рада Департаменту житлово-комунальної інфраструктури (НТР ДЖКІ) на своєму черговому засіданні ухвалила рішення про необхідність детального вивчення та погодження проекту технічного завдання (ТЗ) на техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проєкту будівництва комплексу переробки концентрату фільтрату, що утворюється при захороненні твердих побутових відходів (ТПВ) на полігоні № 5 у с. Підгірці Обухівського району Київської області. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

 «Ми продовжуємо детальне вивчення надзвичайно важливого питання щодо застосування можливих технологій для знешкодження токсичного концентрату фільтрату, що утворюється на полігоні ТПВ № 5. Використовуємо науково-технічний підхід до вирішення цього питання. В найближчий період члени НТР ДЖКІ вивчатимуть технічне завдання на ТЕО проєкту, нададуть свої рекомендації щодо вибору технології, але  остаточну крапку в цьому питанні поставить вже організація, яка за результатами конкурсу буде розробляти ТЕО», - зазначив Дмитро Науменко.

Він наголосив, що застосування новітніх технологій для утилізації концентрату фільтрату, що утворюється на полігоні ТПВ № 5 – це необхідний крок для подальшої його рекультивації та закриття.

«Для Києва дуже важливо досягати повної переробки фільтрату, який утворюється на полігоні, з «нульовим» скидом в навколишнє середовище. Ми прагнемо отримати технологію переробки фільтрату, яка враховуватиме всі екологічні, технічні та економічні показники і потреби, але основним критерієм оцінки ми визначаємо інтереси мешканців прилеглих територій та створення безпечних, комфортних умов їх проживання», - сказав Дмитро Науменко.

Перейти до спискуВерсiя для друку