Головна  →  Новини  →  28 січня 2021

На проспекті Голосіївському, 5-15 відкрили новий модернізований бюветний комплекс

На проспекті Голосіївському, 5-15 відкрили новий модернізований бюветний комплекс

На проспекті Голосіївському, 5-15 відкрили новий бюветний комплекс глибиною 255 м Юрського водоносного горизонту. Новий бювет має зручну тумбу з водорозбірними кранами, сучасну систему подачі води з кнопками та систему підігріву «антилід», що попереджує намерзання води в холодну пору року. Про це повідомила директорка спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» Світлана Козловська.

«Комплекс має модернізовані водорозбірні колонки, які вмонтовано в тумбу, що додає значної зручності у користуванні: немає необхідності нахилятися для набору води», – зауважила Світлана Козловська.

Вона додала, що такі ж сучасні бювети (з тумбами та кнопками) вже збудовано у п’ятьох районах міста:

  • у Дарницькому – вул. Урлівська, 9, просп. Григоренка, 14;
  • в Оболонському – вул. Йорданська, 11;
  • у Святошинському – вул. Бахмацька, 10 та б‑р Академіка Вернадського, 85;
  • у Солом’янському – вул. Героїв Війни, 14;
  • у Дніпровському – просп. Генерала Ватутіна, 2-Б та б-р Перова, 40.

Директорка підприємства нагадала, що минулого року у Дніпровському районі Києва на бульварі Перова, 40 було збудовано новий бюветний комплекс, а також відновлено раніше не працюючий бювет на вулиці Прирічній, 19 в Оболонському районі міста шляхом будівництва індивідуальної точки водопостачання бювету – артезіанської свердловини малої продуктивності.

За інформацією «Київводфонду», протягом 2020 року проведено капремонти 17-ти бюветів: свердловин, камер свердловин та альтанок комплексу.

Загалом на балансі спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» обліковується 204 бюветні комплекси. Із них 174 – працюючі. У період 2015-2020 років підприємство відновило роботу 16 непрацюючих комплексів у восьми районах столиці, а також збудували 11 нових бюветів.

Багаторічний досвід дослідження води Юрського водоносного горизонту свідчить про те, що вона містить широкий спектр хімічних елементів у досить низьких концентраціях та низький вміст органічних речовин, а також не має мікробного забруднення. Саме така вода є корисною та необхідною для нормальної життєдіяльності організму людини.

Нагадаємо, що на сайті спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» розміщено карту бюветних комплексів, які обслуговує підприємство. Кожен мешканець може легко знайти найближчий бювет із поживною артезіанською водою поруч зі своїм будинком.

Перейти до спискуВерсiя для друку