Головна  →  Новини  →  18 березня 2021

Оголошено результати Конкурсу проектів з реалізації у 2021 році енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ та ЖБК

Оголошено результати Конкурсу проектів з реалізації у 2021 році енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ та ЖБК

Сьогодні, 18.03.2021 відбулося засідання комісії для проведення конкурсу проектів із реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також у кооперативних будинках (ЖБК), під час якого ухвалено рішення щодо результатів Конкурсу енергоефективних проектів, які будуть реалізовані у 2021 році.

Зокрема, оцінивши проекти учасників відповідно до критеріїв, затверджених Положенням про конкурс, конкурсна комісія одноголосно ухвалила рішення про визнання переможцями конкурсу поточного року 67 ОСББ/ЖБК. (Протокол засідання комісії)

Загальна вартість робіт, передбачених проектами-переможцями становить 156,9 млн. грн. з них частка бюджетних коштів складає близько 98,2млн. грн., а 58,7 млн. грн.  – розмір внесків співвласників.  Роботи на об’єктах переможців 2021 року будуть виконуватися в межах наявних бюджетних призначень.

Рейтингова таблиця конкурсних пропозицій на 2021 рік

Адресний перелік об’єктів переможців конкурсу у 2021 році буде затверджений розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та оприлюднений відповідно до порядку проведення конкурсу в газеті Київської міської ради "Хрещатик".

Загалом для участі в конкурсі в поточному році було прийнято 161 конкурсних проектів. Ті проекти, які не увійшли до числа переможців, можуть бути реалізовані в поточному році за умови, якщо Київрада прийме рішення про виділення додаткових коштів на зазначені цілі.

Наразі Департамент житлово-комунальної інфраструктури подав бюджетний запит на додаткове фінансування цієї програми в поточному році на 50 млн грн. Виділення цих коштів дозволить реалізувати енергоефективні заходи за проектами ще близько 30 учасників.

Також, Комісія ухвалила рішення про те, щоб доручити КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» протягом двох місяців з моменту проведення тендерних процедур, але не пізніше 1 червня, визначити економію бюджетних коштів на реалізацію проектів, які вже стали переможцями. Це буде додатковий ресурс, що дозволить додати до числа переможців ще кілька проектів.

Перейти до спискуВерсiя для друку