КМДА Київська міська державна адміністрація


15 квітня 2021

В опалювальному сезоні 2020/2021 «Київтеплоенерго» зменшило термін усунення пошкоджень завдяки оновленню парку спецтехніки

У Києві завершено опалювальний сезон 2020/2021, який тривав майже 6 місяців (179 днів). Відключення тепла та згортання централізованої системи теплопостачання, що є однією з найбільших в Європі, триває близько 5 днів. У зоні обслуговування КП «Київтеплоенерго» близько 10 тис. житлових будинків. Об’єкти соціальної інфраструктури (лікарні, садочки, школи) відключаються від опалення за індивідуальними заявками керівників закладів. Про це повідомляє КП «Київтеплоенерго».

Завдяки масштабній заміні трубопроводів у 2019-2020 рр. на 15% зменшення аварійності тепломереж. Протягом цьогорічного опалювального сезону бригади КП «Київтеплоенерго» усували у середньому 30 пошкоджень за добу, що на 15% менше порівняно з попередніми сезонами. Це результат проведеної реконструкції трубопроводів у 2019-2020 роках. За два попередні роки КП «Київтеплоенерго» замінило 270 км зношених трубопроводів. Загальна протяжність столичної системи тепломереж – понад 2,7 тис. км.

Скорочення термінів усунення пошкоджень завдяки оновленню парку спецтехніки. Під час опалювального періоду бригади КП «Київтеплоенерго» усували пошкодження тепломереж і відновлювали теплопостачання клієнтам менш ніж за добу. Для скорочення термінів усунення пошкоджень КП «Київтеплоенерго» поступово замінює старий спецтранспорт на новий сучасний – із 2018 року вже оновили 30% парку спецтехніки.

Незмінний тариф на тепло завдяки Меморандуму про взаєморозуміння між Асоціацією міст і урядом. Незважаючи на збільшення вартості газу, тарифи КП «Київтеплоенерго» на тепло залишились на рівні 2019 року (1654,41 грн за 1 Гкал тепла). Зростання тарифів вдалося стримати у результаті підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Асоціацією міст та урядом України. В іншому разі – без дії Меморандуму – тарифи зросли б близько на 15% (залежно від ціни газу в певному місяці).

Цьогорічний опалювальний період у Києві був холоднішим, ніж два попередні сезони. Найнижча середньомісячна температура була у лютому 2021 року з позначкою – 4,7 С. Середньозважена вартість опалення у цьогорічному сезоні за 1 кв. м у будинках з лічильниками склала 30,79 грн.

Розвиток дистанційних сервісів. Для клієнтів КП «Київтеплоенерго» забезпечили онлайн-доступ до найбільш популярних послуг: розпломбування/опломбування лічильників, постановка їх на облік, контрольне зняття показань. За період цьогорічного опалювального сезону опрацьовано понад 100 тис. звернень киян. Також близько 70% клієнтів КП «Київтеплоенерго» сплачують за спожиті послуги онлайн.

Довідково. КП «Київтеплоенерго» забезпечує теплопостачання міста третій опалювальний період поспіль. Генерація теплової енергії здійснюється на двох потужних теплоелектроцентралях № 5 і № 6, а також майже на 200 теплоджерелах (станціях теплопостачання і котельнях).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.