КМДА Київська міська державна адміністрація


15 травня 2021

Стартував сезон роботи київських фонтанів (+графік)

Стартував сезон роботи київських фонтанів (+графік)

15 травня о 12:00 усі столичні водограї розпочали роботу. Команда спеціалізованого комунального водогосподарського підприємства «Київводфонд» провела усі підготовчі роботи перед відкриттям. Про це повідомила директорка підприємства Світлана Козловська.

«Сьогодні розпочали свою роботу київські фонтани на Майдані Незалежності, на вулиці Хрещатик, 25, вул. Великій Васильківській, 119-121, а також унікальний комплекс із дванадцяти гейзерних фонтанів понтонного типу (плавучі фонтани) в акваторії Русанівського каналу», – розповіла Світлана Козловська.

Зазвичай сезон роботи фонтанів розпочинається 1 травня. Цього року відновлення роботи фонтанів після зими перенесли на 15 травня, у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Як зазначили у «Київводфонді»,усі фонтани пройшли необхідні етапи підготовки. Підготовку проводила команда фахівців електриків, інженерів та програмістів. Заздалегідь було проведено демонтаж зимового накриття чаш водограїв, під’єднання електромережі до всіх елементів, перевірку та підключення насосного обладнання, налаштування світло-музичного супроводу та тестові запуски водограїв.

Для монтажу дванадцяти гейзерних фонтанів, які знаходяться в акваторії Русанівського каналу, були залучені дайвери й водоплавна техніка. Під час зимового зберігання кожну систему розібрали та діагностували, відремонтували та замінили окремі необхідні елементи. Зовнішні баки водограїв почистили та пофарбували.

Традиційно і цього сезону фонтани «Великий» та «Малі» на Майдані Незалежності, а також унікальний комплекс фонтанів в акваторії Русанівського каналу працюватимуть у режимі світло-музичного шоу.

Столичні фонтани працюватимуть до 30 вересня, щопонеділка у роботі фонтанів робитимуть перерву для проведення необхідних технічних робіт.

Нагадаємо, що минулого року був проведений капітальний ремонт водограю «Засновники Києва» на Майдані Незалежності. Чашу фонтану було частково пошкоджено під час подій Революції Гідності. Тоді було надщерблено плити. Чашу оздобили українським гранітом із Танського родовища.

Графік роботи фонтанів на 2021 рік

Графік роботи фонтанів, розташованих в акваторії Русанівського каналу, на 2021 рік

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.