Головна  →  Новини  →  27 травня 2021

У Києві затвердили п’ятирічну програму, що передбачає модернізацію інженерних мереж, капремонти житла та розвиток системи поводження з відходами

У Києві затвердили п’ятирічну програму, що передбачає модернізацію інженерних мереж, капремонти житла та розвиток системи поводження з відходами

Сьогодні Київрада затвердила «Комплексну цільову програму підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва на 2021 – 2025 рік». Основними напрямками програми є модернізація інженерної інфраструктури, підвищення надійності та мінімізація втрат для стримання тарифів; надання киянам доступних інструментів та ресурсів для покращення стану житла та комфорту в ньому; розвиток системи поводження з відходами, зокрема сортування та сучасної екологічної переробки. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Виконання заходів програми передбачає залучення не лише коштів бюджету міста Києва, а й коштів державного бюджету, власних коштів галузевих підприємств, у тому числі їх інвестиційних програм, кредитних та грантових», - зазначив він. - Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації заходів програми складає 39713,6 млн грн».

Зі слів директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури концептуальними орієнтирами програми є підвищення енергоефективності та екологічності галузі ЖКГ, покращення умов проживання у столичних багатоповерхівках та якості житлово-комунальних послуг.

«Сьогодні перед нами стоять глобальні виклики, які вимагають пошуку ефективних, раціональних рішень для модернізації житлово-комунального господарства. Це рішення, що побудовані на основі європейського досвіду, який базується на принципах зменшення енергоспоживання та підвищення екологічності в роботі. В рамках програми ми плануємо оновлювати застарілі інженерні мережі та обладнання, щоб мінімізувати ризик аварій, зменшити втрати та стримати зростання тарифів для людей. Програма має на меті проведення капітальних ремонтів будинків на вигідних для мешканців умовах. Також серед основних цілей програми є розвиток європейських підходів поводження з відходами – зниження сортування, екологічна переробка та зниження обсягів захоронення. Ці завдання мають колосальний соціальний запит мешканців столиці і завдяки їх виконанню ми зможемо суттєво підвищити рівень комфорту й безпеки в місті», - запевнив керівник департаменту.  

Перейти до спискуВерсiя для друку