Головна  →  Новини  →  8 червня 2021

У Києві в рамках програми енергоефективних проектів «70/30%» на поточний рік додатково визначили 25 переможців

У Києві в рамках програми енергоефективних проектів «70/30%» на поточний рік додатково визначили 25 переможців

Сьогодні конкурсна комісія для проведення конкурсу проектів із реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також у кооперативних будинках (ЖБК) ухвалила рішення про визначення 25 додаткових переможців конкурсу енергоефективних проектів (програма співфінансування «70/30»), які будуть реалізовані у 2021 році. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко.

«Можливість додаткового визначення переможців цьогорічного конкурсу виникла у зв’язку з тим, що Київрада ухвалила рішення про внесення змін до бюджету м. Києва на 2021 рік, яким передбачено виділення додаткових коштів на реалізацію цієї важливої програми у сумі 55 млн грн», - зазначив Дмитро Науменко.

Разом з тим, директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури нагадав, що за результатами засідання, яке відбулось 18 березня 2021 року конкурсна комісія визначила 67 переможців.

«Таким чином, на реалізацію їх енергоефективних проектів в будинках ЖБК та ОСББ місто спрямує 155 млн грн., а ще близько 90 млн грн. – це інвестиції співвласників», - сказав Дмитро Науменко.

Перелік ОСББ та ЖБК, які додатково стали переможцями конкурсу ТУТ
(буде в установленому порядку затверджений розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та оприлюднений на офіційному Порталі Києва і  в газеті Київської міської ради "Хрещатик").

Підсумки засідання комісії для проведення цьогорічного конкурсу проектів із реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках, що відбулось 18 березня 2021 року ТУТ.

Детальна інформація про Конкурс ТУТ 

Нагадаємо, у столиці діє дві муніципальні програми співфінансування, за умовами яких місто оплачує 70% вартості енергоефективних робіт – «70/30» та «Капремонти». Учать в останній можуть взяти усі будинки, у тому числі й ті, де ОСББ чи ЖБК не створені. Вже близько 600 будинків провели різні види енергоефективних робіт у рамках програм співфінансування. Серед ключових робіт: встановлення або реконструкція індивідуальних теплових пунктів, заміна вікон та дверей на енергоефективні, заміна освітлення, утеплення фасаду тощо. Завдяки цьому будинки за кілька останніх років зекономили майже 200 млн грн на опаленні та гарячій воді.

Перейти до спискуВерсiя для друку