КМДА Київська міська державна адміністрація


11 червня 2021

На київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 триває підготовка до наступного опалювального сезону

На київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 триває підготовка до наступного опалювального сезону

КП «Київтеплоенерго» реалізує щорічну ремонтну кампанію для підготовки енергетичних об’єктів до стабільної роботи взимку. На двох теплоелектроцентралях № 5 і № 6 проведуть поточний і капітальний ремонт обладнання, зокрема, всіх шести енергоблоків та 11 водогрійних котлів.

Так, за цьогорічною програмою капітального ремонту на ТЕЦ-5 відремонтують енергоблок № 3, на ТЕЦ-6 – енергоблок № 1. У ході робіт проведуть діагностику, технічне обслуговування, а також замінять частину застарілого обладнання на нове сучасне. Також на теплоелектроцентралях відремонтують насосне обладнання, вимикачі, трансформатори тощо.

До слова, у період опалювального сезону київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 забезпечують 48% теплопостачання і 60% електроспоживання столиці. Більшість обладнання на них працює близько 40 років і потребує оновлення.

«Ремонт основного та допоміжного обладнання київських ТЕЦ – передумова їхньої надійної і стабільної роботи у осінньо-зимовий період. Нині вже майже завершили ремонт четвертого енергоблоку на ТЕЦ-5: провели капремонт турбогенератора, усунули виявлені дефекти обладнання, а також виконали ремонт головної парової засувки турбіни. Крім того, продовжуємо реалізацію проєктів із модернізації: встановлення конденсаційного економайзера на ТЕЦ-5 та когенераційних установок на ТЕЦ-6. Впровадження цих заходів дозволить підвищити гнучкість енергосистеми Києва, а також покращити якість надання послуг киянам», – зазначив директор СП «Київські ТЕЦ» КП «Київтеплоенерго» Олександр Шевченко.

Нагадаємо, що в ході підготовки до опалювального сезону 2021/2022 «Київтеплоенерго» проведе поточний ремонт обладнання 183 районних і квартальних котелень у столиці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.