Головна  →  Новини  →  26 жовтня 2021

У Києві триває підключення житлових будинків до опалення: з теплом вже 70% житла, що обслуговується комунальними керуючими компаніями

У Києві триває підключення житлових будинків до опалення: з теплом вже 70% житла, що обслуговується комунальними керуючими компаніями

23 жовтня у Києві розпочали підключення будинків до тепла. Станом на ранок 26 жовтня опалення увімкнули у 5,6 тисячі житлових будинків, що обслуговуються комунальними керуючими компаніями, що складає 70%. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час інспекції реконструйованого центрального теплового пункту на вулиці Багговутівській, 3/15.

Він також зауважив, що до тепла підключено 700 будинків ОСББ, ЖБК, відомчих інвестиційних тощо, що складає 20%.

«Ці будинки, як і заклади соціальної сфери – дитсадки, лікарні й школи, підключаються за індивідуальними заявками органів правлінь. Без відповідних звернень будинки підключити не можуть. Тому я закликаю представників органів правлінь, управителів будинків або подати відповідну заявку, або поінформувати мешканців будинку про дату старту опалення», – пояснює Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА нагадав, що незважаючи на збільшення затрат підприємства через зростання вартості газу, тарифи на тепло КП «Київтеплоенерго» для категорії «населення» підвищуватися не будуть. Київська міська рада прийняла рішення про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Київтеплоенерго» на 2 млрд грн, щоб забезпечити стабільне проходження опалювального сезону і не допустити зростання тарифів на тепло для населення.

«Також проведений комплекс ремонтних робіт та реконструкція теплових мереж і об’єктів теплогенерації. У 2021 році замінили понад 70 км тепломереж на найбільш аварійних ділянках. Найбільш масштабні проєкти — на вулицях Гетьмана, Архипенка, Вифлеємській, Кулібіна, Старонаводницькій, Леваневського. Загалом із 2019 року в столиці замінили 340 км аварійних трубопроводів», – сказав Петро Пантелеєв.

Він також зазначив, що в цьому році в міжопалювальний сезон проведено ремонт понад 580 котлів і майже 3 тисяч теплопунктів.

«Один із завершених цього року об’єктів – центральний теплопункт на вулиці Багговутівській, 3/15, де проведена реконструкція 1,5 км тепломереж. Обладнання пропрацювало тут понад 50 років і потребувало заміни. Крім того, будинки отримували тепло від приватної котельні, постачання послуг від якої супроводжувалось низкою проблем. Зокрема, влітку постачання гарячої води котельня взагалі припиняла, а взимку люди постійно скаржились на недостатню температуру опалення. Після реконструкції ЦТП вдалося забезпечити стабільність теплопостачання, а після реконструкції тепломереж вдалося повністю уникнути пошкоджень трубопроводів», – сказав він.

Перейти до спискуВерсiя для друку