КМДА Київська міська державна адміністрація


28 листопада 2022

Для проходження зимового періоду в умовах воєнного стану, столична влада відшкодовує 75% вартості незалежних джерел електричної енергії

Рішенням Київської міської ради від 10.11.2022 № 5586/5627 затверджено Порядок про часткове відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житловими кооперативами та управителями багатоквартирних житлових будинків для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних житлових будинків міста Києва у 2022-2023 роках.

Згідно із Порядком, часткове відшкодування можуть отримати:

  • об’єднання співвласників багатоквартирного будинку;
  • житлові кооперативи;
  • управителі багатоквартирних будинків, які обрані співвласниками в порядку, визначеному законодавством.

Для цього потрібно придбати незалежне джерело електричної енергії. Це можуть бути газові, бензинові, дизельні генератори, сонячні станції та інше. Після придбання, слід звернутися до відповідної районної в місті Києві державної адміністрації, заповнити заявку, до якої додати такі документи:

  • завірена копія видаткової накладної на придбання незалежних джерел електричної енергії;
  • завірена копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань;
  • копія протоколу співвласників багатоквартирного будинку про вибір управителя будинку (зазначений додаток подається тільки Управителем будинку і не стосується ОСББ/ ЖК).

Відшкодування здійснюється з бюджету міста Києва, у розмірі 75% вартості незалежних джерел електричної енергії, але не більше 80 тис грн для одного житлового будинку.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.