Процес прийому документів на участь у конкурсі енергоефективних заходів в будинках ОСББ/ЖБК триватиме до 15.04.2016

Процес прийому документів на участь у конкурсі енергоефективних заходів в будинках ОСББ/ЖБК триватиме до 15.04.2016

Сьогодні завершили процес проведення в районних в місті Києві державних адміністраціях інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках, в яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках на умовах співфінансування (70 % – бюджетні кошти, 30 % – кошти ОСББ/ЖБК).

Зустрічі з представниками ОСББ та ЖБК продемонстрували, що у порівнянні з минулим роком спостерігається значна тенденція росту зацікавленості співвласників житлових будинків щодо участі у такому конкурсі, адже набутий минулорічний досвід довів, що це реальна можливість на вигідних умовах покращити стан житлових будинків та запровадити енергоефективні заходи, які в подальшому дозволять значно економити власні кошти співвласників житлових будинків.  

Практику застосування механізму співфінансування у будинках ОСББ/ЖБК запроваджено вперше у Києві в минулому році, міською владою було виділено понад 5 млн. грн. на проведення енергоефективних заходів та понад 2 млн. грн. – зібрані кошти мешканців будинків ОСББ/ЖБК. Результатом проекту в 2015 році стало те, що у 13 будинках проведено різного роду роботи, які дали змогу підвищити енергоефективність.

Враховуючи позитивний досвід минулого року в поточному році місто в чотири рази збільшує обсяги фінансування цього проекту, що дасть змогу збільшити і кількість житлових будинків ОСББ/ЖБК, які зможуть отримати гранти. Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2016 рік на зазначені цілі передбачено понад 20 млн. грн.

Цьогоріч мешканці будинків зможуть отримати гранти на наступні роботи:

  • встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії;
  • реконструкція теплових пунктів та встановлення нових індивідуальних теплопунктів;
  • теплоізоляція та капітальний ремонт дахів;
  • заміна вікон та дверей в місцях загального користування на енергозберігаючі;
  • модернізація та заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж;
  • утеплення фасадів;
  • заміна освітлювальних приладів на енергоефективні та/або встановлення датчиків руху.

Нагадуємо, прийом документів триває у Департаменті житлово-комунальної інфраструктури з 15.03.2016 до 15.04.2016 щовівторка з 9:00 до 13:00 години та щочетверга з 14:00 до 18:00 години за адресою: вул. Велика Житомирська, буд. 15-А, каб. 14. Телефон для довідок (044) 279-12-66.

Оголошення про конкурс, напрямами реалізації проектів, вимоги та форма їх подання розміщено на сайті Департаменту житлово-комунальної інфраструктури та на офіційному Інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації у розділі ОСББ.

Більше фото інформаційних заходів

Перейти до спискуВерсiя для друку