Головна  →  Новини  →  27 травня 2016

Вдосконалено Конкурс на проведення енергоефективних заходів у житлових будинках, де створені ОСББ та ЖБК

Вдосконалено Конкурс на проведення енергоефективних заходів у житлових будинках, де створені ОСББ та ЖБК

Вчора на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили зміни до Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках Києва, де створені ОСББ, а також у кооперативних будинках.

Відповідні зміни передбачають доповнення напрямків впровадження енергоефективних заходів у житловому фонді столиці, зокрема: надання можливості виконання в рамках проекту робіт з реконструкції систем теплопостачання та/або гарячого водопостачання із застосуванням відновлювальних та альтернативних джерел енергії, а також капітального ремонту або технічного переоснащення внутрішньо будинкового електричного обладнання.

Окрім того, передбачається надання додаткових можливостей гарантування об'єднаннями співвласників багатоквартирного будинку чи членами кооперативного будинку вартості енергоефективних заходів, що в рамках проекту виконують за рахунок коштів ОСББ чи ЖБК. Також зміни до Положення про конкурс передбачають заборону участі переможців конкурсів попередніх років, які не забезпечили виконання заходів за рахунок власних коштів ОСББ та ЖБК, до повного виконання відповідних робіт.

Зміни до Положення про конкурс сприятимуть ще активнішому залученню мешканців до впровадження енергоефективних заходів на умовах співфінансування, що допоможе не тільки залучити додаткові ресурси для виконання робіт у багатоквартирних житлових будинках, а й стимулювати споживачів до більш економного та раціонального використання енергоресурсів.

Відповідне рішення підтримали 99 депутатів.

Перейти до спискуВерсiя для друку