Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Розпочато процес впровадження механізму співфінансування ремонтних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва

Опубліковано 18 січня 2017 року о 17:56
фото

Сьогодні стартувала інформаційна кампанія щодо впровадження механізму виконання реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва на умовах співфінансування. Розпочато цей процес із зустрічі фахівців Департаменту житлово-комунальної інфраструктури та районних в місті Києві державних адміністрацій під головуванням заступника голови Київської міської державної адміністрації Пантелеєва П.О.

В ході зустрічі начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Віра Радченко презентувала напрацьований алгоритм, який визначає послідовність дій на кожному етапі реалізації цього механізму співфінансування ремонтних робіт. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв поставив чітке завдання забезпечити ефективну співпрацю аби цей механізм в поточному році запрацював і кияни відчули його переваги та отримали якісний результат. Він наголосив, що це новий механізм і його втілення в життя потребує значних зусиль та тісної співпраці міської, районної влади та співвласників багатоквартирних будинків. Цей механізм – суттєва допомога киянам, які з тих чи інших причин ще не створили у своїх будинках об’єднань і місто зобов’язане підтримувати таких киян на шляху до створення комфортних умов їх проживання.

Наступним кроком до впровадження нового механізму визначено проведення широкомасштабної  інформаційно-роз’яснювальної роботи серед киян. Вже 25 січня 2017 року о 16.00 у колонній залі за адресою: вул. Хрещатик, 36 відбудеться перша зустріч з киянами в рамках освітнього проекту Київської міської державної адміністрації «Школа обізнаного киянина», де відповідні фахівці надаватимуть необхідні роз’яснення та відповідатимуть на запитання киян.

А з 30 січня до 10 лютого будуть проходити виїзні інформаційні зустрічі з мешканцями столиці у кожному з 10-ти районів.

Довідково: Нагадаємо, що цього року Київська міська влада впроваджує унікальний механізм, який дозволяє співвласникам багатоквартирних будинків, в яких не створено ОСББ, на вигідних умовах співфінансування забезпечити виконання у власних будинках реконструкцію, реставрацію, проведення капітальних ремонтів та технічного переоснащення спільного майна. Відповідне рішення було прийнято Київською міською радою 22.12.2016 № 780/1784, згідно якого співвласники мають зібрати 30 % вартості проекту, що буде реалізовуватись у їх будинку, а місто відшкодує решту 70 %.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux