Головна  →  Новини  →  5 квітня 2017

Відбулось засідання конкурсної комісії з реалізації енергоефективних заходів у будинках ОСББ та ЖБК

Відбулось засідання конкурсної комісії з реалізації енергоефективних заходів у будинках ОСББ та ЖБК

Вчора відбулось засідання конкурсної комісії з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках. Це перше засідання після завершення прийому проектів для участі у конкурсі, що тривав з 20 січня до 28 лютого 2017 року.

Конкурсна комісія детально вивчила та обговорила всі 143 проекти, які претендують цього року на отримання 70 %  їх вартості з міського бюджету. В ході роботи представники Департаменту житлово-комунальної інфраструктури та КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях міста Києва» висловили незначні, технічні зауваження до декількох проектів. Конкурсною комісією було прийнято рішення надати можливість цим учасникам до кінця поточного тижня виправити недоліки, а вже у наступний вівторок заплановано провести чергове засідання, під час якого будуть визначатись переможці конкурсу.

 Нагадаємо, що з 2015 року у столиці діє програма впровадження енергоефективних заходів у будинках ОСББ та ЖБК, яка реалізується на умовах співфінансування (70 % вартості робіт фінансується з міського бюджету, а 30 % - кошти співвласників). Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ, а також у кооперативних будинках, затверджено рішенням Київської міської ради від 26.12.2014 року № 865/865 (зі змінами). У 2015 році за цією програмою енергоефективні заходи провели в 13 будинках на 5,5 млн. грн., в 2016 році 62 будинки отримали гранти на суму 20 млн грн, а у бюджеті на 2017 рік на ці потреби закладено 40 млн грн., проте загальна сума робіт згідно поданих проектів складає 192 млн грн, де частка міста – 130 млн грн, тобто аби реалізувати всі подані проекти існує необхідність збільшення обсягів фінансування з міського бюджету більше, ніж в три рази. На разі це питання виноситься на розгляд Київської міської ради.

Перейти до спискуВерсiя для друку