Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Завершився ІІ-й етап інформаційно-комунікаційних зустрічей з громадою столиці щодо впровадження енергоефективних заходів у житловому фонді

Опубліковано 08 червня 2017 року о 16:58
фото

Сьогодні у Подільському районі завершили ІІ-й етап інформаційно-комунікаційних заходів у районних в місті Києві державних адміністраціях щодо механізмів міської підтримки впровадження енергоефективних заходів у будівлях столичних багатоповерхівок. Фахівці Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, провідні експерти, спеціалісти надавали консультації, роз’яснення з актуальних, поточних питань, пов’язаних з ефективним управлінням житловими будинками, як спільними зусиллями досягти енергоефективності київських будівель, забезпечити комфортне проживання в них та при цьому знизити вартість комунальних послуг.

Нагадаємо, що у столиці діють дві міські програми співфінансування щодо ремонту житлового фонду (70/30), а саме, це:

- конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені ОСББ/ЖБК, який успішно діє вже третій рік поспіль. У 2015 році за цією програмою енергоефективні заходи провели в 13 будинках на 5,5 млн. грн., в 2016 році 62 будинки отримали гранти на суму 20 млн. грн., а в 2017 – переможцями стали 136 проектів на загальну суму 167, 13 млн грн. (Презентація)

- програма співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва, які експлуатуються більше десяти років, та передбачає співфінансування робіт у розмірі 30 % вартості робіт за рахунок коштів співвласників багатоквартирного будинку та решти вартості робіт - за рахунок коштів бюджету міста Києва. На сьогодні подано вже 178 заяв, сумарна кількість видів робіт по всім заявам становить 398, складено 91 дефектний акт, з яких виготовлено 63 орієнтовних кошторисів на загальну суму 18.14 млн грн. Отримати консультацію із зазначеного приводу можна в КП «Київжитлоспецексплуатація» за адресою: вул. Володимирська 51-а, тел. 235-71-25; КК «Центр комунального сервісу» тел. (044) 247-40-40. (Презентація)

Крім того, в поточному році спільно з проектом німецького товариства з міжнародного співробітництва GIZ «Створення енергетичних агентств в Україні»  у столиці впроваджується пілотний проект по ЕСКО-контракту в будинках ОСББ та ЖБК. 13 ОСББ та ЖБК міста зацікавились новим механізмом. Із 13-ти бажаючих відібрано 5 потенційних учасників ЕСКО-механізму, у яких проектом GIZ проведено безкоштовний енергоаудит.

Також нагадаємо, що у місті Києві діє соціальна програма щодо безкоштовного встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання для пільгових категорій населення. Порядок, який визначає механізм встановлення цих засобів, затверджений рішенням Київради від 22.12.2016 № 790/1794. Отримати всю необхідну інформацію або консультацію щодо участі в програмі можна за телефоном гарячої лінії «Центру комунального сервісу»: (044)-247-40-40, надіслати лист на електронну адресу: zvernennya@src.kiev.ua або звернутися за місцем проживання до «Центру комунального сервісу» або його точок прийому

Загалом за період з 31 травня до 08 червня на районні семінари прийшли більше 600 киян, це представники ОСББ, ЖБК, ініціативних групп. Як показує досвід, такі зустрічі є найбільш ефективним способом доступно донести необхідну інформацію до киян аби досягти бажаного для всіх результату.

Фото інформаційних заходів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux