КМДА Київська міська державна адміністрація


4 грудня 2017

За три роки в столичній програмі співфінансування заходів із енергозбереження «70/30%» взяли участь понад 200 будинків

За три роки в столичній програмі співфінансування заходів із енергозбереження «70/30%» взяли участь понад 200 будинків

У Києві третій рік поспіль діє головна програма співфінансування енергозаходів у будинках ОСББ і ЖБК «70/30%». За ці роки в ній взяли участь понад 200 будинків, які отримали від міста кошти в розмірі 137 млн грн. При цьому мешканці зі свого боку вклали 64 млн грн. Про це під час щотижневого брифінгу заявила начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко.

«Тільки у цьому році участь у програмі взяли 135 столичних будинків ОСББ і ЖБК. Наразі заходи з енергозбереження реалізовуються, а економія цього року за попередніми підрахунками складає 30 мільйонів гривень. Тобто люди, вкладаючи кошти, не лише поліпшують стан власних будинків, підвищують енергоефективність та комфорт у них, а й значно заощаджують, що дуже важливо, адже ми знаємо, наскільки дорого коштують енергоносії», – повідомила Віра Радченко.

Вона зауважила, що один із таких будинків, який торік встановив індивідуальний теплопункт, вже сплачує 8-11 грн. Для порівняння, середній тариф за нарахуваннями ПАТ «Київенерго» становить близько 30 грн. Тобто у найхолодніші місяці мешканці цього будинку сплачують 11 грн за кв. м. Це найнижча вартість, якщо порівнювати з усіма будинками в місті. Тому до цієї програми долучаються все більше і більше учасників.

Наразі в Департаменті ЖКІ оголошено конкурс на наступний рік. Із 1 листопада до 22 грудня цього року тривають консультації та приймаються заявки.

У поточному році на проекти з реалізації енергоефективних заходів на умовах співфінансування у бюджеті міста Києва було передбачено 30 млн грн. Враховуючи велику кількість заявок і необхідність виконання таких робіт, було прийнято рішення збільшити обсяг фінансування, і таким чином у 2017 році передбачено виділити 115 млн грн.

У наступному році на цю програму заплановано виділити 100 млн грн. Проте, залежно від кількості заявок, ця сума може бути скоригована.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.