КМДА Київська міська державна адміністрація


5 лютого 2018

Комунальники Києва під час візиту до Баку вивчили роботу місцевого теплопостачального підприємства та поділилися досвідом виконання програми 70/30

Комунальники Києва під час візиту до Баку вивчили роботу місцевого теплопостачального підприємства та поділилися досвідом виконання програми 70/30

Київ і Баку мають понад 20-річну історію співробітництва, що лише посилилась в останні роки. Баку за останні кілька років досяг вражаючих перетворень у питанні благоустрою та розвитку міської інфраструктури, і міським службам Києва є чому повчитися. Про це йшлося під час зустрічі голови виконавчої влади міста Баку Гаджибали Абуталібова та заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва.

Українська делегація, до якої увійшли працівники структурних підрозділів КМДА, а також директори керуючих компаній із обслуговування житлового фонду, відвідала з візитом м. Баку (Азербайджанська Республіка). Зокрема, кияни відвідали державне підприємство, що забезпечує азербайджанську столицю теплом і гарячою водою «Азерстиликтеджизад». У Баку підприємство обслуговує майже 400 котелень і 780 км теплових мереж.

«Цікавим є досвід будівництва квартальний газових котелень, що значно дешевші в експлуатації, як стверджують наші колеги з Баку. Переважна більшість підприємств, що працюють у сфері житлово-комунального господарства, знаходяться у власності держави, і міська влада здійснює повноцінний контроль над основними процесами теплозабезпечення міста. Наразі Київ також проходить непростий період повернення активів теплоенергетичного комплексу, що перебували за угодою під управлінням приватної компанії «Київенерго», під контроль міста», – сказав заступник голови КМДА.

Під час візиту азербайджанських колег зацікавив досвід киян у контексті виконання програм співфінансування для термомодернізації та капітального ремонту житлових будинків. Зокрема, за три роки понад 200 багатоповерхових будинків Києва здійснили заходи з енергозбереження та досягли економії на комунальних послугах 40-50%.

«Приємно, що колеги з Баку оцінили наші практичні рішення в питанні реновації житла. Загалом, обидві столиці мають власні історії успіху в різноманітних питаннях житлово-комунального господарства, які стануть підґрунтям для посилення співпраці», – зазначив Петро Пантелеєв.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.