КМДА Київська міська державна адміністрація


20 лютого 2015

Організації проведення конкурсів проектів із реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ

Організації проведення конкурсів проектів із реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ

Рішенням Київської міської ради від 26.12.2014 № 865/865 затверджено Положення про конкурс проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках.

Цим положенням регулюється процедура відбору проектів, які пропонується реалізовувати у багатоквартирних будинках міста Києва в яких функціонують ОСББ та ЖБК для підвищення енергоефективності та зменшення ресурсоспоживання.

Значною мірою низька енергоефективність у поєднанні із загальним старінням житлового фонду разом утворюють величезну проблему у створенні комфортного середовища для проживання мешканців столиці. Водночас, відсутність технічного переоснащення і затримки у виконанні необхідних ремонтних робіт - сьогодні, призводять до більш високих витрат - завтра.

Аналіз успішних прикладів в західних країнах наприклад, Польщі, Болгарії, країн Балтії, показує, що реалізація оптимального переліку заходів, включаючи комплексну термомодернізацію (утеплення) будинку може забезпечити зменшення його енергоспоживання, підвищення безпеки проживання, і відповідно, виступає як мотивація для здійснення відповідних дій.

З метою забезпечення реалізації проектів енергоефективних заходів, Департаментом житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), починаючи з
9 лютого 2015 року проводяться презентації в районних в місті Києві державних адміністраціях стосовно етапів проведення конкурсу проектів із реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ та ЖБК.

На сьогодні такі заходи вже проведено в Дарницькому, Деснянському, Святошинському, Подільському та Голосіївському районах, завершити цю роботу заплановано 25 лютого 2015.   

Разом з тим, на сьогодні Департаментом житлово-комунальної інфраструктури підготовлено проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), яким передбачається затвердити положення про конкурсну комісію, яка здійснюватиме проведення конкурсу та відбір проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках ОСББ та ЖБК.

Проект розпорядження наразі проходить процедуру погодження, після його затвердження в установленому порядку на офіційному веб-порталі КМДА та в газеті "Хрещатик" буде розміщено оголошення про початок проведення конкурсу та розпочато роботу щодо приймання документів для попереднього розгляду Департаментом житлово-комунальної інфраструктури. 

Заявки на участь прийматимуться впродовж місяця з дня оголошення конкурсу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.