КМДА Київська міська державна адміністрація


5 квітня 2018

Віталій Кличко: «Тільки першочергові заходи з ремонту тепломереж Києва коштуватимуть 4 млрд грн»

Тільки першочергові заходи з ремонту тепломереж Києва коштуватимуть 4 млрд грн. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю виданню «Факти». Віталій Кличко зауважив, що готувати місто до наступного опалювального сезону буде комунальне підприємство «Київтеплоенерго».

«У квітні завершилася 17-річна угода з «Київенерго» на оренду теплового господарства міста. Отримуючи постійні нарікання киян на роботу компанії, ми ухвалили рішення не продовжувати угоду, підтримала таке рішення і Київрада», – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що «Київтеплоенерго» вже цієї зими забезпечувала подачу опалення в двох районах Києва на лівому березі. І протягом опалювального сезону спеціалісти комунального підприємства ліквідували 400 аварій на теплотрасах. Віталій Кличко підкреслив, що «Київенерго» залишає місту теплову інфраструктуру в критичному стані.

«Компанія щорічно зривала план з ремонту труб теплотрас. В результаті теплове господарство опинилося в занедбаному стані, і тільки першочергові заходи з ремонту тепломереж Києва обійдуться в 4 млрд грн. Одразу після завершення поточного опалювального сезону місто почне підготовку до наступного: головне завдання – заміна найаварійніших ділянок мереж, які можуть стати причиною збоїв з теплопостачанням», – додав мер столиці.

За словами Віталія Кличка, зважаючи на зростання рівня аварійності мереж, столична влада зосередиться на ремонтах найбільш зношених ділянок та забезпечить стабільне планове входження в наступний зимовий період. Зокрема, зауважив він, йдеться про окремі ділянки тепломереж в Оболонському районі, частині Шевченківського району, на Подолі.

«Хочу також зауважити, що на останньому засіданні комісії Київради з питань житлово-комунального господарства була представлена стратегія розвитку міського теплоенергетичного комплексу на наступні 10 років», – наголосив Віталій Кличко.

 

Джерело: kievcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.