КМДА Київська міська державна адміністрація


11 березня 2015

Звернення до Голови Верховної України ради В. Гройсмана з проханням посприяти винесенню на розгляд Верховної Ради України проект Закону України №1892

Враховуючи численні звернення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) міста Києва, з метою сприяння розвитку та становленню інституту ефективного власника житла виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) звернулась до голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. з проханням посприяти невідкладному винесенню на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій» (реєстр. № 1892).

На думку Київської міської влади зазначений законопроект не тільки на законодавчому рівні підтвердить статус  ОСББ і ЖБК як неприбуткових організацій, але й сприятиме відновленню умов для акумулювання і використання співвласниками багатоквартирних будинків коштів для впровадження енергозберігаючих заходів у багатоквартирних будинках, зокрема, для участі у конкурсі проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках, Положення про який, затверджено рішенням Київради  від 26.12.2014 № 865/865.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.