Головна  →  Новини  →  17 травня 2018

У Києві затвердили План дій сталого енергетичного розвитку міста Києва до 2020 року

Сьогодні затвердили План дій сталого енергетичного розвитку міста Києва на 2018-2020 роки. За відповідне рішення проголосували 77 депутатів Київської міської ради.

Фактично, це – енергетична стратегія міста, що має міжнародний статус, адже документ виконаний за методологією Європейської Комісії. План пройшов обговорення на профільних комісіях Київради.

«Ми розпочали розробку плану в 2015 році, і наразі він завершений. Для його створення проаналізовано значну кількість інформації, у тому числі щодо можливостей Києва у напрямі зниження енергозатрат. Були використані матеріали спільного проекту зі Світовим банком. План дій сталого енергетичного розвитку до 2020 року передбачає зниження викидів у повітря вуглекислого газу (CO2) і витрат теплової енергії та збільшення частки використання альтернативних джерел енергії», – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що затвердивши цей документ, Київ стає на один щабель із містами Європи, які вже мають такі ж стратегічні документи і рухаються у напрямку зниження енергоспоживання.

«Крім того, зростуть шанси столиці в отриманні європейських грантів, залученні вигідних фінансів для виконання проектів із енегоефективності», – сказав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що рішенням Київради від 23 червня 2011 року Київ приєднався до Угоди мерів – провідної ініціативи, започаткованої Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях.

Угоду мерів уже підписали понад сім тисяч міст Європи: від малих містечок до великих, наприклад, таких, як Мюнхен, Відень, Париж.

 

Джерело: kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку