Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Житловий фонд столиці підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період на 97% - Олександр Малихін

Опубліковано 20 вересня 2018 року о 16:44
фото

До роботи в зимових умовах у місті Києві готується 11 478 житлових будинків, з них 8 329 житлових будинків, які обслуговуються комунальними підприємствами, 897 будинків ЖБК та 597 - ОСББ (на самообслуговуванні), 423 інвестиційних та 875 відомчих житлових будинків, а також 357 гуртожитків. На сьогодні житловий фонд столиці підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період на 97%. Про це під час інспектування готовності спеціалізованої техніки Керуючих компаній з обслуговування житлового фонду Дарницького, Деснянського та Дніпровського районів міста Києва повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Олександр Малихін.

«Відповідно до планів з підготовки будинків всіх форм власності до роботи в зимовий період балансоутримувачами  виконано роботи з відновлення опалення сходових клітин, підготовки внутрішньобудинкових мереж теплопостачання, холодного та гарячого водопостачання,  водовідведення, ремонту та заміни ізоляції трубопроводів постачання теплової енергії та гарячої води у підвалах, на горищах та технічних поверхах будинків, підготовки опалювальних печей (котлів) на газовому та твердому паливі, внутрішньобудинкових мереж електропостачання тощо. Такі заходи виконувались за рахунок плати споживачами за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій за статею "поточний ремонт", загальна сума використаних коштів на сьогодні становить 219,09 млн грн.» - зазначив Олександр Малихін

Також він повідомив, що загалом на  балансі комунальних підприємств з обслуговування житлового фонду перебуває 300 одиниць снігоприбиральної техніки, в т.ч. 180 тракторів, які будуть задіяні для ліквідації наслідків негоди (снігопадів та ожеледі). Для оперативного контролю за якістю своєчасного прибирання прибудинкових територій під час сильних опадів та ожеледі  спецтехніка  обладнана GPS-трекерами, що дозволяє  відстежувати її роботу  в режимі реального часу переміщення. 

«Цього року при підготовці міського господарства до роботи в зимовий період ми зосередили увагу не лише на виконанні обов’язкових заходів, які передбачають готовність техніки, закупівлі посипкових матеріалів, виконання необхідних робіт у житлових будинках, а й на створенні комфортних умов для цілодобової роботи працівників галузі, зокрема проведені відповідні ремонтні роботи у приміщеннях, передбачених для побутових потреб водіїв спецтехніки. Це дуже важливо адже при несприятливих погодних умовах таких, як сильні снігопади, ожеледь тощо працівники працюють у посиленому режимі, для відпочинку мають обмаль часу, тому часто відпочивають безпосередньо на підприємстві», - зауважив Олександр Малихін.

Нагадуємо, що  підготовка міського господарства до роботи в зимових умовах у місті Києві здійснюється відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 04.06.2018 № 943  «Про підготовку міського господарства до осінньо-зимового періоду 2018/2019 років». 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux