Головна  →  Оголошення  →  27 листопада 2018

Роботодавців закликають долучитись до опитування «Зробимо Україну дружньою до малюків»

Громадське об’єднання «Центр соціального лідерства» спільно із міжфракційним депутатським об’єднанням у Верховній Раді України ініціювали серед роботодавців опитування «Зробимо Україну дружньою до малюків».

Метою даного дослідження є створення інформаційно-освітньої платформи виявлення та заохочення кращих практик охорони та безпеки праці, практик реінтеграції до роботи жінок-годувальниць, інших інструментів рівних можливостей для працюючих жінок – відповідно до плану імплементації Директиви Ради 92/85/ЄЕС про вжиття заходів із поліпшення безпеки та охорони здоров’я на виробництві вагітних працівниць, працівниць, які нещодавно народили або годують.

Опитування триватиме до 30 листопада 2018 року. До нього запрошено юридичних осіб як державної, так і приватної форми власності. Зокрема, органи місцевого та районного самоврядування, об’єднані територіальні громади, вищі навчальні заклади, музеї, ЦНАПИ, виставкові та бізнес центри, торгово-розважальні центри, великий і середній бізнес тощо.

Уряд України прагне сприяти та захищати право матері та дитини на грудне вигодовування, незалежно від того, повертається вона до роботи чи перебуває в декретній відпустці. Кодекс законів про працю України в розділі ХІІ стимулює роботодавців як приватних, так і державних форм власності впроваджувати політики та практики, що підтримують та захищають жінок, які мають малюків на грудному вигодовуванні.

Перейти до спискуВерсiя для друку