Головна  →  Новини  →  15 лютого 2019

Перегляд тарифів був вимушеним кроком для всіх теплоенергетичних підприємств країни – КП «Київтеплоенерго»

Перегляд тарифів був вимушеним кроком для всіх теплоенергетичних підприємств країни – КП «Київтеплоенерго»

Головною причиною зміни вартості централізованого опалення і гарячого водопостачання у січні стало підвищення тарифів на послуги. Як відомо, із 2019 року діють нові тарифи на тепло та гарячу воду. Причиною цьому стало зростання вартості виробництва теплової енергії. Про це під час прес-брифінгу 14 лютого розповіла виконавчий директор КП «Київтеплоенерго» Юлія Орел.

«Як відомо, тарифи на послуги з централізованого опалення були переглянуті в усій країні. Це був вимушений крок для теплоенергетичних підприємств, оскільки зросла вартість складових тарифу. Ціна на газ для споживачів збільшилася на 26,2%. Зміни було затверджено згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 867 від 19 жовтня 2018 року. Зріс тариф на електроенергію на 131%, відповідно до постанови НКРЕКП від 11.12.2018 № 1834. Крім того, у 2019 році відбулося підвищення мінімального прожиткового мінімуму для працездатних громадян. У зв’язку із цим підприємство було зобов’язане переглянути рівень заробітної плати для працівників. А також відбулося підвищення вартості послуг ПрАТ «Київводоканал» на постачання води на 25,2%. Це ті ключові фактори, які вплинули на зростання кінцевого тарифу на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання», – пояснила Юлія Орел.

Варто зазначити, що лише газова складова у структурі тарифу займає понад 80%. А за останніх 4 роки тариф на газ для споживачів зріс майже у 3,5 рази. Тож коли зростає ціна на газ – відповідно має зростати і ціна на виробництво теплової енергії. Для теплогенеруючих підприємств – це виробнича необхідність. Після перерахунку тариф зріс на 22,3%.

«Ми розуміємо всю відповідальність, яка лежить на нашому підприємстві, тому ставили перед собою завдання, враховуючи зміну вартості складових, зробити ріст тарифів мінімальним. Враховуючи, що ціна на газ зросла на 26%, на електроенергію – на 131%, ми змогли скорегувати кінцевий тариф для споживачів на рівні лише 22,3%», – зазначила Юлія Орел.

Діючі тарифи на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання КП «Київтеплоенерго».

Якщо проаналізувати рівень тарифів у цілому в Україні, то тарифи на централізоване опалення і гаряче водопостачання КП «Київтеплоенерго» будуть середніми у країні.

 

Джерело: Офіційний портал Києва

 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку