Головна  →  Новини  →  28 квітня 2022

Цьогорічні енергоефективні проєкти Програми «70/30» для будинків ОСББ та ЖБК залишаються актуальними та будуть реалізовані після припинення воєнного стану

Цьогорічні енергоефективні проєкти Програми «70/30» для будинків ОСББ та ЖБК залишаються актуальними та будуть реалізовані після припинення воєнного стану

27 квітня 2022 року члени Конкурсної комісії зібралися, щоб обговорити питання стосовно проведення енергоефективних робіт у будинках – переможцях  в умовах військового стану.

Голова зазначеної комісії Петро Пантелеєв повідомив, що конкурс енергоефективних проектів у житлових будинках ОСББ та ЖБК на умовах  співфінансування «70/30», є пріоритетним для міста в контексті енергозбереження та проведення капремонтів. Але враховуючи значні руйнування житлового фонду, яких зазнала столиця з початку повномасштабної російської агресії, усі фінансові ресурси наразі спрямовуються на відновлення житла та забезпечення функціонування критичної інфраструктури міста.

Отже, із зрозумілих причин міський бюджет призупинив капітальні видатки які передбачалися для термомодернізації будинків, залишивши в пріоритети фінансування захищених статей.

«Ми готові до виконання робіт. Переможців обрано, адресні переліки сформовано, але потрібно розуміти, що ціни на матеріали та роботи в умовах війни постійно змінюються. Не виключено, що після припинення військового стану в країні, деякі проєкти потребуватимуть коригування», - пояснив директор Департаменту ЖКІ Дмитро Науменко.

За результатами обговорення, члени комісії дійшли висновку про необхідність напрацювання варіантів виконання принаймні першочергових (розпочатих але незавершених) енергоефективних проектів. Усі ж проекти, які обрані переможцями 2022 року, будуть обов’язково розпочаті після припинення воєнного стану та стабілізації економічної ситуації.

Перейти до спискуВерсiя для друку